Eğlence

Apple Beats destekli yeni bir müzik dinleme servisi üzerinde çalışıyor

beats-music-apple-iphone-6-050215

9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple Beats Music’in bazı özelliklerini de bünyesinde barındıracak yeni bir müzik dinleme servisi üstünde çalışıyor. iTunes’a tamamen entegre olacak bu yeni servisin iOS ve Apple TV’ye ek olarak Android’de de yerini alacağı söyleniyor.

Beats Music’in etkinlikler, miksler ve çalma listeleri gibi özelliklerini taşıyacak bu yeni servis, Beats Music’in yeniden adlandırılmış bir sürümü gibi çalışmayacak. Yeni servisin arayüzü tamamen Apple tarafından tasarlanacak. Beats Music hesapları da Apple ID profilleriyle birleştirilecek.

9to5Mac’in haberine göre, yeni servisin arama özelliğinde hem iTunes hem de Beats Music’in katalogundan sonuçlar gösterilecek. Apple’ın Spotify ve Rdio’nun premium sürümleriyle rekabet etmek adına ABD için aylık 7.99 dolar gibi bir kullanım ücreti belirleyeceği söyleniyor. Yeni müzik dinleme servisinin Android’de yerini almasıysa Apple için bir ilk olacak. Apple CEO’su Tim Cook, 2013 yılında yaptığı bir konuşmada Android için uygulama hazırlayabileceklerini belirtmişti.

9to5Mac’in haberinde yeni servisin hazırlık sürecinde yaşandığı iddia edilen bazı sorunlara da değinildi. Bazı kritik mevkilere Beats Music çalışanlarının getirilmesinin Apple mühendislerini üzdüğü öne sürülürken, üst düzey Apple yöneticilerinin belirsiz isteklerinin de süreci etkilediği ifade edildi. Haberde Apple’ın yeni müzik dinleme servisinin WWDC 15’te görücüye çıkarabileceği de belirtildi.

İLGİLİ HABERLER