Manşetler

Android N’in adı için tavsiyede bulunabilirsiniz

android n

android nGoogle Android N’in adını koyarken kullanıcılardan yardım istiyor. Yeni açtığı ve Türkçe dil seçeneğinin de bulunduğu web sitesi ile N için isim tavsiyeleri topluyor. Google gelen tavsiyeler doğrultusunda Android N’in son adını belirleyecek.

Bu durum Android N’in adının tatlı adından başka bir şey de olabileceği anlamına geliyor. Google seçim sürecinin nasıl olacağı hakkında detaylı bilgi vermedi, sadece sevdiği ismi belirleme hakkına sahip olduğunun altını çizdi.

Google, N’i mart ayında duyurmuş ve geliştirici ön izleme sürümünü yayınlamıştı. Bölünmüş ekranlı çoklu görev desteği, hızlı ayarlar butonları, pil ömrüyle ilgili iyileştirmeler ve yeni emojiler Android N’in daha önce öne çıkan başlıca yenilikleri arasında bulunuyor. Google, daha sonra N’in Apple’ın 3D Touch’ına benzer teknolojiyi de destekleyeceğini duyurdu.

Google, Android’in bu yeni versiyonu için oldukça hızlı şekilde ilerliyor. Geçmişte Android’in ön izleme sürümleri I/O geliştirici etkinliklerinde ilk kez duyurulur, daha sonra final adı ve sürümüyle birlikte ekim ayında yayınlanırdı. Bu sefer GOogle geliştiricilere ve cihaz üreticilerine mümkün olduğu kadar çabuk davranmaları gerektiği mesajını veriyor. Bölünmüş ekran desteği gibi önemli özelliklerin varlığı, Google’ın mümkün olduğu kadar kısa zaman içinde bu güçlü destekleri getirmek istediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER