Teknoloji

AMD Ryzen Threadripper serisinin ilk üyeleri satışa çıktı

amd ryzen threadripper
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amd ryzen threadripperAMD yüksek performanslı Ryzen Threadripper masaüstü işlemci serisinin iki modelini; AMD Ryzen Threadripper 1950X ve AMD Ryzen Threadripper 1920X’i satışa sundu.

AM4 platformunu temel alan Ryzen masaüstü işlemcilerle performans anlamında epey yüksek seviyelere ulaşan AMD’ye göre, Ryzen serisinin en yeni üyesi Threadripper, performans ve özellik konularında büyük bir adımı simgeliyor. Geliştiriciler, araştırmacılar, profesyonel kullanıcılar, üreticiler ve oyuncular için yüksek performans sunmayı hedefleyen Ryzen Threadripper, AMD’nin yeni x86 “Zen” çekirdek mimarisiyle üretildi. AMD’nin belirttiğine göre, Threadripper piyasadaki rakiplerine göre sıra dışı güç, sınırsız potansiyel ve kesintisiz üstünlük sunuyor.

Ryzen Threadripper’ın her iki modeli de yeni SocketTR4 platformu destekleyerek, 64 PCIe hattı, dört kanal DDR4 bellek ve AMD aynı anda çoklu iş parçacığı işleme (SMT) teknolojisini barındırıyor. 16 çekirdek ve 32 işlem iş parçacığı desteği ile Ryzen Threadripper 1950X’nin daha önce hiçbir son kullanıcı masaüstü sisteminde olmadığı kadar fazla çoklu işlem gücü sağladığı belirtiliyor. Ryzen Threadripper 1920X ise, 12 çekirdek ve 24 işlem iş parçacığı ile 10 Ağustos 2017’de Threadripper 1950X ile raflarda yer alacak. Ailenin diğer üyesi olan 8 çekirdek 16 iş parçacıklı Ryzen Threadripper 1900X’in ise 31 Ağustosta kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Karmaşık 3D sahneleri işleme, yüksek kaliteli video oyun içeriği yayınlama, dosyaları şifreleme, derleme veya şifre çözme gibi işlemleri aynı anda yapmak AMD’nin bu üst sınıf işlemcileriyle mümkün oluyor. AMD, Zen mimarisinin dünya sınıfı performansı ve verimi, kullanıcıların verim veya performanstan ödün vermeden hepsini yapmasını sağladığını söylüyor.

Ryzen Threadripper 1950X ve 1920X işlemcileri 40 ve 38MB’lık işlemci ara belleği sunuyor. Ayrıca Threadripper 1900X’ten Threadripper 1950X’e kadar tüm AMD işlemcileri, aynı Dört Kanallı DDR4 bellek bant genişliği, 64 hatlı PCIe® bağlanılabilirliği ve direkt işlemciden SATA/NVMe/USB bağlantısı barındırıyor. Buna ek olarak AMD, her Ryzen Threadripper işlemcinin sınırsız kullanıcı esnekliği için çarpan kilitsiz sunulduğunun altını çiziyor.

SocketTR4 X399 platformunun tüm ekosistemi, ASRock, ASUS, Gigabyte ve MSI gibi üreticilerin elinden çıkan anakartlar üzerinden, doğal USB 3.1 Gen2 10GB/s bağlantıyı tüm Ryzen Threadripper işlemcilerle sunuyor.

İLGİLİ HABERLER