Teknoloji

Amazon Prime Video Apple TV uygulaması bu yıl içinde yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon prime video apple tvAmazon’un video uygulamasının Apple TV’ye geleceğine dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu dedikoduların doğruluğu sonunda onaylandı. Apple’ın geliştirici konferansı WWDC’nin açılış etkinliğinde Amazon Prime Video Apple TV uygulamasının 2017 sona ermeden yayınlanacağı açıklandı.

Söz konusu duyuru sahnede Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapıldı. Bu, Cupertino merkezli şirketin WWDC 2017 açılış etkinliğinde verdiği tvOS ile ilgili tek haber oldu. Amazon da Amazon Video hesabından paylaştığı bir tweet ile servisin Apple’ın TV uygulamasına da entegre olacağını açıkladı.

Amazon Prime Video uygulamasının Apple TV’ye gelişi, Apple ve Amazon arasında uzun yıllardır devam eden atışmanın sona erebileceği anlamına geliyor. Amazon CEO’su Jeff Bezos, daha önce yaptığı açıklamalarda iki şirketin Amazon video uygulamasını Apple TV’ye getirmek için uygun ticari koşulları belirleyemediğini açıklamıştı. Amazon Prime Video uygulamasını barındırmadığı ve içeriklerine kolay erişim imkanı sağlamadığı gerekçesiyle 2015’te Apple TV satmayı bırakmıştı.

Amazon Prime Video Apple TV uygulamasının çıkışıyla yeniden Apple TV satmaya başlayabilir

Amazon’un bu anlaşma çerçevesinde yine Apple TV satmaya başlaması oldukça muhtemel görünse de, şirketten henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil. Uygulamanın yayın tarihiyle birlikte diğer detayların da gün yüzüne çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER