Teknoloji

Amazon’dan silindirik Bluetooth hoparlör: Echo

amazon-echo-071114

Amazon teknolojinin donanım kısmına da ilgi duyduğunu kanıtlamak için farklı hamleler yapmaya devam ediyor. Şirketin bu yönde attığı son adım ise Echo adını verdiği Bluetooth hoparlör oldu. İnternete de bağlanabilen Echo, silindirik şekliyle akıllara Mac Pro’yu getiriyor. Kendine özgü tasarımına ek olarak, Echo “Alexa” adını taşıyan sesli asistanıyla da türünün farklı örneklerinden biri olduğunu gösteriyor. Doğal konuşma diliyle verilen komutlara yanıt verebilen Alexa’yı uyandırmak için önce “Alexa, Tarkan çal” şeklinde bir konum vermek yeterli oluyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde Alexa ismini Amazon ile değiştirebiliyor. Echo’nun komutları alabilmesi için Amazon veya Alexa isimlerinden birini kesinlikle kullanmak gerekiyor. Amazon’dan yapılan açıklamada Echo’nun buluttaki ses komutlarını işleyerek harekete geçtiğini ve bilginin kaynak setleri aracılığıyla sağlanacağı belirtildi. Echo müziği Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio ve TuneIn üzerinden çalıyor. Hava durumu AccuWeather, genel bilgiler ise Wikipedia aracılığıyla sağlanıyor.

Bluetooth ve Wi-Fi destekli Echo, 23.4 cm.’lik uzunluğa ve yaklaşık 900 gram civarında bir ağırlığa sahip. Yedi mikrofon barındıran Echo’nun uzaktan kumandasında da yerleşik mikrofon ve müzik kontrol özelliği bulunuyor. Ayrı bir pili bulunmayan Echo, gücünü elektrik prizinden alıyor. Fiyatı 199 dolar olarak belirlenen Echo, önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak. Amazon Prime üyeleri ise 99 dolar karşılığında Echo’ya sahip olabilecek. Ancak tüm kullanıcıların Echo’yu alışveriş sepetine ekleyemediklerini, sadece özel bir davetiyeye sahip olanların bu işlemi gerçekleştirebildiğini belirtmekte fayda var.

Echo’nun özel olarak hazırlanan eşlik uygulamasıysa akıllı telefon entegrasyonu sağlıyor ve cihaz sahiplerine alarm kurma, müzik dinleme ve alışveriş listesi yapma gibi imkanlar sunuyor. İlk olarak web, Fire OS ve Android için yayınlanan uygulama daha sonra iOS ekosistemine de giriş yapacak. Ancak sesli asistanın çalışması için uygulama desteğine ihtiyaç duyulmuyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER