Teknoloji

Alcatel Idol 4 Ön İnceleme

alcatel idol 4alcatel-idol-4-on-inceleme-10alcatel-idol-4-on-inceleme-8alcatel-idol-4-on-inceleme-2Alcatel’in Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde duyurduğu iki yeni Idol serisi telefondan biri olan Idol 4, büyük üreticilerin orta üst segment Android telefonları için önde gelen alternatiflerinden biri olma iddiasında gibi görünüyor. Öncelikle tasarım noktasında Idol 4 epey iddialı. Metal ve cam birleşimi telefonları şimdiye kadar çok gördük, ancak Alcatel’in yeni telefonu şirketin tasarım noktasında ilerlemesini göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

Geçen yılın Idol 3 telefonlarında gördüğümüz simetrik ön tasarım yine mevcut. Ön tarafta üst ve alt kenarlarla buluşma noktalarında birer hoparlör yer alıyor. Bu hoparlörlere karşılık gelecek şekilde arka tarafta da hoparlör ızgaraları bulunuyor. Böylelikle Idol 4’te çıkış dört farklı kanaldan verilebiliyor, tabii ki ya ön ya da arka tarafı kullanabiliyorsunuz.

Diyelim ki, hoparlörlerle müzik dinliyorsunuz ve karşınızda oturan arkadaşınıza bir şeyler dinletmek istediniz. Daha iyi duyması için telefonu çevirmenize gerek yok, sesi arkadaki hoparlörlere vermeniz yeterli. Ayrıca simetrik hoparlör tasarımına ek olarak hem üstte hem de alt kenarda yer alan mikrofonlarla telefon görüşmesini Idol 4’ü baş aşağı tutarak da gerçekleştirmek mümkün.

Alcatel Idol 4’ün 5.2 inç ekranı 1920 x 1080 Full HD çözünürlükte ve LTPS IPS LCD teknolojisini barındırıyor. Ekranın renkleri epey canlı, siyah renk derinliğinin fazlalılığı sayesinde renkler gerçekçi görülüyor. İşlemci tarafından Snapdragon 617’nin kullanıldığını görüyoruz. Bu açıdan Idol 4 büyük kardeşi Idol 4S’in gerisine kalıyor. RAM seçenekleri sunulduğu pazara göre 2 GB veya 3 GB olarak belirlenirken, 16 GB dahili hafıza her seçenekte ortak. microSD kart yuvası da 200 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartlarla fazla olmayan depolama alanını epey genişletmeyi sağlıyor.

Alcatel Idol 4’te sağ kenarda yer alan özel bir tuş, şirket tarafından “Boom” olarak adlandırılıyor. Bu tuş farklı uygulamalarda farklı işler için kullanılıyor. Örneğin ekran kapalıyken fotoğraf çekmek istediğinizde bu tuşa iki kez art arda basarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak biraz sertçe basmanızda fayda var.

Performans açısından bu paket Idol 4’ün geçen yılın orta ve orta üst segment Android telefonlarıyla aynı seviyede grafik sergilemesini sağlayacaktır. Idol 4 ayarında bir telefon için bu yeterli görülebilir.

Kamera tarafında Alcatel Idol 4 standartların dışına pek çıkmıyor. Arkada 13 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı ve faz algılamalı otomatik odak barındıran bir kamera bulunuyor. Bu kameranın yanında çift LED flaş da var. Önde ise 8 megapiksel çözünürlüklü ve yine LED flaş barındıran ikinci bir kamera görüyoruz. Idol 4 ve Idol 4S’in ilginç özellikleri arasında 360 derece selfie kamera özelliği de bulunuyor. Böylelikle bir panoramik fotoğraf çeker gibi selfie fotoğrafınızı çekebilirsiniz. Daha sonra Idol 4’teki yazılım görüntüyü işliyor ve ortaya 360 derecelik bir fotoğraf çıkıyor. Siz telefonu sağa sola hareket ettirdikçe görüş açısı da değişiyor.

Alcatel Idol 4 belki büyük kardeşi kadar iddialı değil, ancak uygun fiyatlı bir Android telefon arayanlar için değerlendirilebilecek seçenekler arasında olacaktır.

İLGİLİ HABERLER