EğlenceManşetler

Adobe Photoshop ve Premiere Elements 11 fotoğraf ve video araçlarını satışa sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yılın başlarında yepyeni bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Photoshop CS6‘yı duyuran Adobe şimdi de giriş seviyesi kullanıcılara hitap eden Elements ürünlerini yeniledi. Photoshop Elements 11 ve Premiere Elements 11 yazılımlarının her biri birçok fotoğraf ve video düzenleme özellikleriyle birlikte geliyor. Ancak her şeyden önemlisi her iki yazılımın da acemiler için daha az göz korkutan nitelikler taşıması.

Her iki uygulama da eskinin siyah arka planlı ve düşük kontrastlı ikonları yerine daha okunaklı ve anlaşılır kullanıcı arayüzleriyle birlikte geliyor. Ön izleme butonları gibi unsurlar biraz daha göz önüne getirilmiş, böylelikle daha rahat bulunuyor. Ayrıca her iki yazılım da yeniden düzenlenmiş ve sık kullanılan işlevleri öne ve ortaya getiren görüntü düzenleyicisi barındırıyor. Anahtar kelime etiketlemesi gibi daha az kullanılan işlevler ise menülere saklanmış. Düzenleyiciye Google Haritalar da entegre edilmiş, bu sayede çekimlerin harita üzerinde görüntülenmesi sağlanıyor. Ayrıca bu çekimleri etkinlik veya kişi bazında görüntülemek de mümkün oluyor.

Photoshop Elements, “mürekkeple çizim”, “çizgi roman”, “karikatür” gibi bir dizi filtre barındırıyor. Daha önce Photoshop’ta kullanılan Kenar Düzeltme adlı, kenar algılamalı fırça ile objelerin kesilmesi ve kişilerin fotoğraftan çıkarılması gibi işlere yarayan bir araç da Elements’e geliyor. Photoshop Elements Avrupalı müşterilere fotoğraflarını Cewe’ye yüklemesine izin verirken, Premiere Elements de Vimeo’ya video yükleme işlevi sunmaya başladı. Bunun yanı sıra Facebook, YouTube, Flickr, Shutterfly ve SmugMug gibi servislere içerik yükleme işlevi halihazırda yer alıyor. Amatör videocular Premiere Elements yazılımında Hollywood’dan esinlenen Red Noir ve Pandora gibi özel efektleri de bulacaklar. Time Remapping ve Reverse Time gibi özellikler de çekimleri sırasıyla hızlandırmaya ve yavaşlatmaya izin veriyor.

Adobe Photoshop Elements ve Premiere Elements yazılımlarının her biri KDV hariç 196,42 TL fiyattan satılacak. Paket hâlinde ise KDV hariç 294,62 TL’ye satın alınabilecek. Her iki ürün de Adobe Türkiye çevrimiçi mağazasından satın alınabilir.

İlgili >> Adobe Türkiye (1), (2), (3)

İLGİLİ HABERLER