Teknoloji

Adobe Creative Cloud nihayet Türkiye’ye geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe’nin Creative Suite altında sunmuş olduğu üretkenlik yazılımları geçtiğimiz ilkbaharda yurt dışında faaliyete geçen Creative Cloud ile birlikte üyelik tabanlı bir sistemle birlikte sunulmaya başlanmıştı. Bu sistem kapsamında kullanıcılar Photoshop, Premiere, Illustrator, InDesign gibi Adobe’nin popüler ve her biri hatırı sayılır perakende fiyatına sahip olan ürünlerden üyelik karşılığında yararlanabiliyor. Sistem faaliyete geçeli bir yılı doldurmadan önce nihayet Türkiye’ye de geliyor. Öncelikle profesyonel kullanıcıları hedefleyen, uzun vadede hobi amaçlı ilgilenen kullanıcılara da ulaşmayı amaçlayan Adobe mart ayından itibaren onlara bekledikleri esnekliği sunacak.

adobe-creative-cloud-logo

Creative Cloud kapsamında yukarıda saydığımız programlar ve daha fazlası kullanıcıların erişimine açık olacak. Creative Cloud’ın masaüstü portalı üzerinden her bir yazılımın kurulum dosyası bilgisayara indirilebilecek. Anlayacağınız, kullanıcıların Creative Cloud’dan yararlanmaları için paket içinde işleri düşen yazılımları bilgisayarlarına kurmaları gerekiyor. Bir Creative Cloud kullanıcısı paket içinde sunulan yazılımı iki farklı bilgisayara yükleme imkanına sahip. Yazılımların dışında Adobe, Creative Cloud içinde, aralarında 100 GB’lık bulut depolama alanının da olduğu birçok imkanı kullanıcılara sunuyor. Ayrıca kullanıcılar Apple App Store veya Google Play Store üzerinden indirecekleri tabletlere özel uygulamalar yardımıyla da tabletlerini de Creative Cloud çatısı altında kullanabilecek. Böylelikle hareket hâlindeyken tableti üzerinde bir çalışma yapan kullanıcı bilgisayarında bu değişikliklerin işlendiğini görecek.

adobe-creative-cloud-121212

Adobe Creative Cloud Türkiye’de mart ayı itibariyle müşterilere sunulacak. Şu anda Adobe’nin mevcut üretkenlik yazılımlarından bir tanesini kullananlar için KDV hariç 49,99 dolarlık bir aylık fiyat belirlenmiş. Bu fiyat nisan ayına kadar geçerli olacak. Yeni kullanıcılar ise KDV hariç 69,99 dolarlık aylık fiyat karşılığında Creative Cloud üyesi olup imkanlardan yararlanabilecek. Bu arada üyeliğin aylık fiyatlar üzerinden yıllık olacak şekilde olduğunu belirtelim. Yani, Creative Cloud servisinden yararlanmak için yukarıda belirttiğimiz ücretlerin 12 ile çarpılmış olan karşılığını tek seferde ödemeniz gerekecek. Tabii ki, perakendeciler bu noktada taksitli satış seçenekleri gibi güzellikler yapabilir.

İLGİLİ HABERLER