Teknoloji

1Password bireysel abonelik modelini başlattı

1password
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1passwordEn iyi şifre yönetim servislerinden bir tanesi olan 1Password, iş modelini değiştiriyor. Uygulamanın geliştiricisi AgileBits, aylık 2.99 dolar ücreti olan yeni bir aylık üyelik programı başlattı. Bu, yılın başlarında çıkan ve 4.99 dolarlık aile planından biraz daha ucuz olmasıyla dikkat çekiyor. 2.99 dolarlık aylık ücret karşılığında, 1Password’ün masaüstü ve mobil olmak üzere tüm platformlardaki uygulamalarına erişim fırsatı bulacaksınız. Aylık ödeme sistemi sayesinde her bir sürüm için ayrı ücret verip, yeni versiyon çıktığında yeniden para ödemek zorunda da kalmayacaksınız.

Her ne kadar yaklaşık 3 dolarlık ücretin zamanla artma ihtimali bulunsa da, bu ücretin bireysel kullanıcılar için makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Aylık abonelik karşılığında kullanıcılar 1Password tarafından sağlanan barındırma platformundan yararlanabilecek, cihazları genelinde şifreleri otomatik olarak eşzamanlayabilecekler. Yani, iCloud veya Dropbox gibi bulut depolama servislerini kullanmaya gerek kalmıyor.

Ayrıca aboneler veri kaybına karşı koruma ve şifrelere 1Password.com adresi üzerinden erişme fırsatı da elde ediyor. Aboneler güvenli doküman depolama alanı da alabiliyor, böylelikle çok hassas ve gizli verilerini yeni sunulan, çok faktörlü güvenlik modeli arkasında koruma şansını yakalıyor.

1Password’ün bireysel abonelik modeline 21 Eylülden önce geçiş yapanlar ilk altı ay boyunca servisten ücretsiz yararlanma fırsatı elde ediyor. AgileBits bu fırsat karşılığında herhangi bir şart sunmuyor, reklam gösteriminde de bulunmuyor. Bu arada şirket platform bazında lisanslama modelini de sunmayı sürdürüyor. 1Password’ü her iki tür müşteri tipi için de güncellemeyi sürdürmeyi planlıyor. Hiç şüphesiz, AgileBits çoğu müşterinin abonelik modelini seçmesini isteyecektir. 2.99 doların birçok kişi için rahatlıkla karşılanabilecek bir tutar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bir kere ödeyip daha sonra tamamen rahat etmek isteyenler için de AgileBits mevcut planını sunmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER