Teknoloji

Renkli ekranlı Pebble akıllı saat tanıtım öncesi internete sızdı

pebble-akilli-saat-sizinti-230215

Pebble 24 Şubat tarihinde Türkiye saatiyle 17:00’da yeni bir duyuru yapacak. İnternet sitesine yerleştirdiği bir sayaçla duyuru için geri sayım yapan Pebble, yeni bir akıllı saat tanıtacağa benziyor. E-paper ekranlı ve daha ince kasalı Pebble akıllı saate ait ilk bilgilerin geçtiğimiz cuma günü internete sızmıştı. Pebble’ın internet sitesinde yer alan bir görüntü ise renkli ekranlı ve daha büyük bir akıllı saati gösteriyor.

Söz konusu görüntü düşük çözünürlüklü olduğu için net bir şey söylemek olmasa da; sarı, siyah ve beyaz renkler açık biçimde görülebiliyor. Bugüne kadar ekranda sadece siyah kullanan Pebble için devreye sarı ve beyazın girmesi bile büyük bir aşama olarak değerlendiriliyor.

9to5Mac’in cuma günü yayınladığı haberde yeni saatin daha ince kasaya ve daha parlak ekrana sahip olduğu, pil ömrünün de mevcut Pebble cihazlarına göre daha uzun olduğu belirtilmişti. Pebble’ın yeni akıllı saatinin ekranının dokunmatik özelliği taşıması beklenmiyor, ancak mikrofon önemli bir donanımsal eklenti olarak göze çarpıyor.

9to5Mac’in haberinde akıllı saatin işletim sisteminin yenilenmesinde eski webOS ekibi çalışanlarının önemli bir rol oynadığı da ifade ediliyor. Yeni yazılımın bildirimler ve uyarılar üzerine daha fazla odaklanması bekleniyor. Akıllı saatin 199 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulması öngörülüyor. Pebble’ın, daha önceki ürünlerinde olduğu gibi, yine bir Kickstarter kampanyasıyla yeni akıllı saatini piyasaya sürmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER