Samsung: OLED ekranlı dizüstü bilgisayarlar 2010′da gelebilir
Teknoblog.com – Geçen hafta Tokyo’da düzenlenen bir seminerde konuşan Samsung SDI’in Mobil Ekran Pazarlama Grubu yöneticisi Woo Jong Lee, Samsung Electronics ve Samsung SDI arasındaki işbirliğinin ürünü olan ilk OLED ekranların 2010 itibariyle dizüstü bilgisayarlarda yer alacağını söyledi. Lee, OLED panellerin, zorlayıcı gereksinimlerinden dolayı ilk olarak dizüstü bilgisayarlarda kullanılacağını belirtti.
Lee, aktif matrisli OLED’lerin geniş bir çalışma sıcaklığı aralığının bulunduğunu, dokunmatik ekran teknolojisiyle mükemmel uyumluluk gösterdiğini ve geri dönüştürülebilirliğinin yüksek olduğunu, bu sayede çevreye etkisinin nispeten daha az olduğunu söyledi. Ayrıca dokunmatik ekranların mobil cihazlarda daha fazla kullanılacağını, bunun da TFT LCD’lere göre daha yüksek gürültü direncine sahip olan aktif matrisli OLED’leri daha tercih edilir kılacağını söyledi.
Lee, 5 inç ya da daha büyük OLED panellerin 2009 veya 2010 yılında akıllı telefon ve netbook’larda yer almasını bekliyor. 2015 yılına kadar, OLED panellerinin maliyeti sadece %10 olacak ve tüm dizüstü bilgisayarların %28′i OLED panele sahip olacak. Samsung kağıt inceliğinde bir OLED panelin tanıtımını yapmış ve bu panelin pasaport ve kimlik kartlarında, araçların navigasyon sistemlerinde iç panele gömülmüş ekran şeklinde kullanılabileceğini belirtmişti.
İlgili Haberler
- Samsung 2010′da OLED ekranlı dizüstü bilgisayarları bekliyor...
- Samsung?tan kağıt gibi dalgalanan OLED panel...
- Samsung dizüstü bilgisayarlar Türkiye’de...
- Samsung’un OLED ekranları CES 2009′da boy gösterdi...
- Samsung’un şeffaf OLED ekranlı laptop’u 12 ay içinde geliyor, PMP de yolda...
- Video: Samsung’tan geleceğin OLED ekranlı elektronik pasaportu...
- Video: Samsung’tan 14 inç’lik şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayar...
- Sony 0.3 mm kalınlığındaki OLED ekranı görücüye çıkardı...
- Samsung’un 23 inç’lik OLED TV’si 2010′da piyasaya çıkıyor...
- Samsung: Beş sene içerisinde cep telefonlarının yarısında OLED ekran bulunacak...








[...] açıklama, Samsung’un 2010′da OLED ekranlı dizüstü bilgisayarlar göreceğimiz ve OLED’lerin artık daha çok tercih edileceği yönündeki açıklamasından [...]