Teknoloji

AMD Ryzen 7: İşlemci seçenekleri, fiyatlar ve diğer detaylar neler?

amd ryzen 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amd ryzen 7AMD merakla beklenen Ryzen 7 masaüstü işlemcileriyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Bu işlemci 2 Mart tarihinden itibaren dünya genelinde, 180’den fazla satış noktasında; PC oyuncularının, içerik yaratıcılarının, bilgisayar tutkunlarının ve hayranların kullanımına sunulacak. Dört yıl ve iki milyon mühendislik saatini aşan bir zaman zarfında geliştirilen Ryzen ile AMD, milyonlarca insanı yüksek performanslı kişisel bilgisayarlarla tanıştırmayı hedefliyor.

Sekiz  çekirdek ve 16 izlekli olarak AM4 platformunda geliştirilen Ryzen işlemciler; AMD’nin belirttiğine göre, PC oyuncuları, içerik üreticileri ve bilgisayar tutkunlarının talepleri doğrultusunda özel olarak tasarlandı. AMD’nin bu yeni işlemciyi tanıtmak için ABD’de düzenlediği etkinlikte gerçekleştirilen canlı sunumlarda sunulan performansa göre, amiral gemisi Ryzen 7 1800X dünyanın en yüksek performanslı 8 çekirdekli masaüstü işlemcisi olurken, Ryzen 7 1700 ise dünyanın en düşük güç tüketen 8 çekirdekli masaüstü işlemcisi olarak dikkat çekti.

AMD, ürün sunumlarında Ryzen 7 1800X’in benzer konfigürasyonlara sahip 8 çekirdekli ve 16 izlekli Intel Core i7-6900K’yı Cinebench R15 çoklu izlek ve Handbrake temelli video kodlama performans testlerinde geride bıraktığına dikkat çekiyor. 4K oyun performansı da benzer seviyelerde seyrediyor.

AMD Ryzen kullanıcılarına, özgün Wraith soğutma çözümlerinin üstüne geliştirdiği Wraith Spire ve Wraith Stealth soğutucuları sunacak. R7 serisinin soğutucu ile gelen tek modeli 32 desibel ses şiddetli soğutma performansı sunan Wraith Spire ile satılacak.

amd ryzen 7 Ryzen için ön satışlar dün itibariyle başlıyor. X370 ve B350 modelleri ile iki farklı yongaseti kullanacak AM4 soketli anakartların ise 2 Mart tarihi itibari ile dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER