Manşetler

Adobe’ye göre iPad Pro’da 4 GB RAM var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-pro-sketch-090915

Apple’ın çarşamba akşamı tanıtımını gerçekleştirdiği iPad Pro‘nun en fazla üzerinde durulan özellikleri arasında devasa tabletin A9X işlemcisi ve 12.9 inç Retina ekranıydı. iPad Pro’nun diğer özelliklerine fazla değinilmedi, ancak neyse ki onlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

RAM tarafından gelen haber sevindirici, çünkü iPad Pro’da tabletin çoklu görev uygulamalarını rahatlıkla çalıştırmasını sağlayacak miktarda bellek bulunuyor. 4 GB RAM ile iPad Pro, iPad Air 2’nin 2 GB RAM’ini ikiye katlıyor. İlginçtir ki, bu bilgi Apple’dan değil, Adobe’den, şirketin yeni Photoshop Fix uygulaması için hazırladığı basın bülteninden geliyor.

Photoshop Fix Adobe’nin yeni mobil Creative Cloud paketinin bir parçası ve bu uygulamayla ilgili basın bülteninde iPad Pro’nun teknik özelliklerinden ve bu özelliklere sahip iPad Pro’nun uygulamayı ne kadar iyi çalıştırdığından bahsediliyor.

“iPad Pro yüksek çözünürlüklü 12.9 inç, 2732 x 2048 piksel dokunmatik ekranı, A9X çipi ve 4 GB RAM ile yaratıcı çalışmalar için mükemmel.”

Apple cihazlarıyla ilgili teknik özellikleri çok fazla detaylı şekilde açıklamaz, örneğin RAM bilgilerine ürün teknik özellikleri sayfalarında bile rastlanmaz. Söz konusu basın bülteni yayınlandıktan sonra Apple muhtemelen Adobe ile bağlantı kurmuş ve RAM ile ilgili bölümü basın bülteninden kaldırmalarını istemiş olmalı. Çünkü basın bülteninin son hâlinde iPad Pro’nun RAM’iyle ilgili bilgiler yer almıyor.

iPad Pro’nun ne kadar RAM’e sahip olduğunu tablet piyasaya çıktıktan sonra gerçekleştirilecek çeşitli sökme girişimleri sayesinde öğreneceğiz. Ancak Adobe’nin ortaya çıkardığı bilgi iPad Pro’nun çok güçlü olduğuna dair söylentileri doğruluyor, onun gerçek anlamda bir çoklu görev canavarı olduğunu ve hedeflediği kitlenin, yani profesyonellerin işini büyük oranda kolaylaştıracağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER