EğlenceManşetler

Kelime Oyunu Android Uygulama İncelemesi

Format bakımından çok yeni olmasa da, son yıllarda ülkemizde en popüler hale gelmiş yarışmalardan biri de Kelime Oyunu. Bulmaca çözmeyi seven Türk halkı için biçilmiş kaftan olan yarışma, ana akım bir kanalda yayınlanmamasına rağmen hatrı sayılır bir popülariteye sahip olan yarışmanın mobil uygulama geliştiricilerinin ilgisini çekmesi de çok zor olmadı. Yapı itibariyle mobile uyarlanmaya son derece uygun olan yarışmanın hem iOS hem de Android uygulamaları mevcut. Bugün de sizler için Android uygulamasına göz gezdireceğiz.

Kelime Oyunu’nun Android uygulamasının hazırlanması esnasında direkt amaca yönelik hizmet etmesinin hedeflendiğini görüyoruz. Zira, benzer temele sahip bazı uygulamalarda ana amacın dışında bazı yan ögeler de kullanılarak oyun çeşitlendirilirken, Kelime Oyunu’nda bu yolun kullanılmadığını görüyoruz. Yarışmaya aşina olan kullanıcılar için oyunu kavramak hiç de zor olmayacaktır. Aşina olmayanlar için de kavrama süresinin oldukça kısa olacağı rahatlıkla söylenebilir. Kolaydan zora doğru giden kelimeleri harf alarak ya da almayarak mümkün olan en kısa sürede tahmin etmek oyunun temel amacını oluşturuyor. Oyunun ilk aşamalarında oyunculara kısa ve nispeten kolay kelimeler soruluyor. Bu kelimeleri harf almadan da bilmek mümkün oluyor. Ancak, yarışmada ilerledikçe kelimeler zorlaşıyor, ya da zorlaşmasalar bile daha uzun bir hale geliyorlar. Dolayısyla, harf almak bu aşamada kullanıcıya oldukça yardımcı oluyor. Harf almak için ekrandaki ”Harf Lütfen” yazısına dokunmak gerekiyor. Bu noktada TV mantığının korunmuş olmasını hoş bir yaklaşım olarak nitelendirebiliriz. Soruyu cevaplamak için ise ”Cevapla” yazısına dokunmak gerekiyor.

Başlangıç sorularında ekranda bir sıkıntı yaşanmasa da, yarışmada ilerledikçe soruların cevaplanmasında bazı sıkıntılar oluşuyor. Zira, kelime uzadıkça ekranda bir yer sıkıntısı oluyor. Alanın optimumda kullanılmamasından kaynaklanan bu sorun nedeniyle, kelimenin sonunda yer alan harfler ekranda daha küçük gözüküyor. Ayrıca tahmin esnasında kullanılan klavye ile ekranın sol üst köşesinde yer alan kolay erişilebilir Türkçe karakterler de devreye girince son harfleri görmek toptan imkansız hale gelebiliyor. Bu durum telefonun ekran boyutu ile de bağlantılı olsa da, mümkün mertebe bir optimizasyon ve starndardizasyon sağlanmasının oyun deneyimini çok daha keyifli bir hale getireceği kesin.

Yukarıda da belirtiğimiz gibi ana amaca yönelik olarak geliştirilen oyunda sosyal entegrasyon özellikleri bulunmuyor. Facebook ve Twitter ile sağlanabilecek bir entegrasyon, hem oyunun tanıtımı açısından hem de kullanıcılar adına oyunun daha rekabetçi bir şekle bürünmesi adına oldukça faydalı olabilir. Sosyal medyanın bu tarz oyunlar için büyük bir itici güç vazifesi gördüğünü unutmamak gerek. Ayrıca formattan çıkmadan, farklı oyun modlarının eklenmesi de kullanıcı ilgisi bakımından itici güç vazifesi görebilir.

Popüler ve mobile uyarlanamaya son derece uygun bir format olan Kelime Oyunu’nun Android uygulaması saf oyun isteyen kullanıcıları memnun edecek nitelikte. Yalnız mobil oyunlarda daha çeşitli ve sosyal özellikler arayan kullanıcıların istediklerini tam anlamıyla alması için güncellemeleri beklemesi gerekecek.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER