Teknoloji

Samsung, Galaxy A55 5G ile “kesintisiz güncellemeleri” Başlattı

Samsung Galaxy A55

Samsung, geçmişte “kesintisiz güncellemeler” özelliğini benimsemekte tereddütlü davranmış olsa da, Galaxy A55 5G modeli ile bu yaklaşımında bir dönüş yapmışa benziyor. Bu özellik, kullanıcıların cihazları yeniden başlatmadan yazılım güncellemelerini arka planda yüklemesine olanak tanır, böylece güncelleme süreci daha az zaman alıcı hâle geliyor.

The Mobile Indian sitesi, Mart 2024 yamasının Galaxy A55 5G modeline kurulumundan sonra, yazılım güncelleme ekranında iki aşamalı bir yükleme süreci gördüğünü belirtiyor: “İndirme ve Yükleme” ile “Doğrulama”. Samsung’un diğer tüm akıllı telefonlarında, güncellemenin tamamlanması için cihazın yeniden başlatılması gerekirken, bu yeni gelişme sayesinde güncelleme arka planda yapıldı ve güncellemeyi tamamlamak için cihazı sadece bir kez yeniden başlatmak yeterli oldu.

Galaxy A55 5G’nin sürpriz yeniliği

Samsung’un bu özelliği amiral gemisi serisi gibi Galaxy S24 yerine orta segment bir telefon olan Galaxy A55 5G’de sunması dikkat çekici bir adım oldu. Galaxy A55 5G ve Galaxy S24+ arasındaki yazılım güncelleme sayfalarını karşılaştıran bir ekran görüntüsü, güncelleme sürecini açıklamada kullanılan ifadelerdeki farklılıkları vurguluyor.

Galaxy A55 5G modeliyle birlikte, diğer Samsung telefonlarını güncellerken karşılaşılan One UI kurulum ekranını görmeksizin cihaz yeniden başlatıldığında, cihazın Galaxy S24+’dan daha hızlı bir şekilde yeniden başladığını ortaya çıktı. Ayrıca, Samsung’un gelecekteki güncellemelerle bu özelliği diğer cihazlarına da getirebileceği ancak Galaxy S24 serisinin Şubat yamasında bu özelliği almadığı, Galaxy A55 5G’nin ise kutudan bu özellikle geldiği doğrulandı.

Kesintisiz güncellemeler nedir?

2016 yılında Google, Android için “kesintisiz güncellemeler” adını verdiği bir özelliği tanıttı. Geleneksel güncelleme yöntemlerinin aksine, cihazın yeniden başlatılmasını gerektirmeyen ve yükleme esnasında kullanıcıları dışarıda tutan bu yöntem, yeni yazılım güncellemelerini arka planda yüklüyor. Bu yaklaşım, bir ikincil sistem bölümünün güncellenmesini ve cihazın yeniden başlatıldığında bu bölümden başlamasını içeriyor. Bu sayede, her güncelleme döngüsünde ana ve ikincil bölümler arasında pürüzsüz bir geçiş sağlanıyor.

Kesintisiz güncellemeler, geleneksel yöntemlerle ilişkili bekleme süresini ortadan kaldırıyor ve yükleme hataları durumunda cihazın geri dönebileceği bir yedek bölüm sağlayarak güvenliği artırıyor. Ancak, bu avantajlara rağmen, kesintisiz güncellemeler daha fazla dahili depolama alanı tüketiyor. Bu da Samsung’un önceden Galaxy cihazlarında bu özelliği benimsemekte tereddüt etmesinin muhtemel nedenlerinden bir olmalı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER