Manşetler

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max tanıtıldı: A13 Bionic, üç arka kamera

iphone 11 pro ve iPhone 11 pro max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple gelecek nesil üst sınıf iPhone modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi. 5.8 inç iPhone 11 Pro ve 6.5 inç iPhone 11 Pro Max tanıtıldı. Model numarası değişse de, iki telefon da geçen yılın iPhone XS ve iPhone XS Max modellerine oldukça benziyor. Sadece, arkada üçüncü bir kameranın daha olduğunu görüyoruz.

Apple CEO’su Tim Cook’un belirttiğine göre, iPhone 11 Pro, “en karmaşık teknolojiyi” isteyenlere hitap ediyor. Arkası mat yüzey cam ile kaplı bu telefon yeşil, uzay grisi, gümüş ve altın olmak üzere dört renk seçeneğiyle geliyor.

Ayrıca Apple, iPhone 11 Pro’nun ekranını da yeni bir OLED panelle güncelliyor. Bu ekran 1200 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor. 2 milyona 1 kontrast oranı ve yüzde 15 dah yüksek enerji verimliliği de diğer özellikler arasında yer alıyor. Apple bu ekranı Super Retina XDR olarak adlandırıyor.

Standart iPhone 11 gibi, yeni iPhone 11 Pro modeli de Apple A13 Bionic işlemci taşıyor. Apple, bu işlemcinin bir akıllı telefondaki en hızlı CPU ve GPU’lara sahip olduğunu öne sürüyor. Özellikle yapay öğrenme performansına atıfta bulunuyor.

Apple, performans ve verimlik tarafındaki iyileştirmelerin sonucunda 5.8 inç iPhone 11 Pro’nun selefi iPhone XS’e göre 4 saate kadar daha uzun pil ömrüne sahip olduğunu söylüyor. Daha büyük ekranlı iPhone 11 Pro Max’te ise bu süre iPhone XS Max’e göre 5 saate çıkıyor.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’te üç arka kamera var

Yeni kamera sistemi, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in en büyük yeniliklerinden bir tanesi oluyor. Arkadaki büyük kamera modülünde 12 megapiksel ultra geniş açılı (120 derece açılı) lens yer alıyor. Bu lens standart ve telefoto lenslere katılıyor.

Kamera donanımında yapılan fiziksel güncellemeler hikâyenin sadece bir kısmı. Apple, kamera yazılımında da güncellemeler yapıyor. Böylelikle Pixel serisi gibi amiral gemisi Android telefonlarla aradaki farkı kapatıyor. Gelen yeniliklerin başında özel bir Gece modu ve düşük ışık performansının artırılması bulunuyor. Karanlıkta fotoğraf çekerken gece modu otomatik olarak etkinleştiriliyor.

Apple, bilişimsel fotoğrafçılık özelliği olan Deep Fusion özelliğini de sunuyor. Art arda dokuz adet fotoğraf çekiliyor; dört kısa pozlamalı, dört adet ikincil fotoğraf ve bir adet de uzun pozlamalı çekim yapılıyor. Daha sonra bu görüntüler yapay öğrenme yardımıyla tek bir final görüntüde birleştiriliyor. Bu görüntü düşük gürültü ve yüksek detaylarla dikkat çekici hâle geliyor. Apple, Deep Fusion özelliğinin başlangıçta gelmeyeceğini, daha sonra bir yazılım güncellemesiyle sunulacağını kaydetti.

iphone 11 pro deep fusion
Görsel: Apple

Apple, sahnede Filmic Pro’nun yeni versiyonunu da gösterdi. Yeni iPhone 11 Pro telefonlarıyla bu uygulamanın neler yapacağını ortaya koydu. İki kamera ile aynı anda çekim yapma özelliği bu uygulamanın yeni yeteneği olarak dikkat çekiyor. iPhone’un varsayılan Kamera uygulamasında bu özellik kullanılamıyor.

Face ID de şimdi daha geniş açıda çalışabiliyor. Aynı zamanda kutudan da 18W hızlı şarj adaptörü çıkıyor.

iPhone 11 Pro’nun başlangıç fiyatı 999 dolar olarak belirlendi. iPhone 11 Pro Max ise 1199 dolardan başlayan fiyattan satılacak. Bu fiyatlar ABD satış fiyatları. Yeni iPhone Pro modelleri 13 Eylül’de ön siparişe çıkacak ve 20 Eylül tarihinden itibaren de satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER