Manşetler

iPhone 11 tanıtıldı: iPhone XR’ın takipçisi iki arka kamerayla geliyor

apple iphone 11

Farklı renklerle ve alüminyum gövdeyle gelen, uygun fiyatlı iPhone seçeneği iPhone XR‘ın takipçisi iPhone 11 oldu. iPhone 11, altı farklı renk seçeneğiyle birlikte geliyor. iPhone 11’de kullanıcıların karşısına mor, beyaz, yeşil, sarı, siyah ve kırmızı renk seçenekleri çıkıyor.

Tıpkı iPhone XR gibi, iPhone 11’de de 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Akıllı telefonun tasarımı da selefiyle neredeyse aynı. Ekranın üstündeki çentik, yine Face ID sistemine ev sahipliği yapıyor.

Tasarımsal anlamdaki en önemli değişiklik ise telefonun arkasındaki kamerada gerçekleşiyor. iPhone XR’ın arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü, geniş açılı bir kamera bulunuyordu. iPhone 11’de ise çift lensli bir kamera sistemi yer alıyor. Sisteme 2x optik zum desteği bulunan 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı bir kamera daha ekleniyor. Yeni kamera arayüzü, kullanıcıların çerçevenin dışını görmesini de mümkün kılıyor. Böylelikle ultra geniş açılı kamerayla çekilen fotoğraflardaki detaylar da görülebilecek.

Kamera, Apple’ın iPhone 11’de en önem verdiği konuların başında geliyor. Şirket, iPhone 11’de kameraya çok ölçekli ton haritalama özelliğini ekliyor. Bu özellik sayesinde kamera, gölgeleri bulunulan ortama özel şekilde yönetebiliyor. Mono-portre efekti ve portre modunun hayvanlar üstünde çalışabilmesi de Apple’ın iPhone 11’de sunduğu kamera yetenekleri arasında bulunuyor.

iphone 11
Görsel: Apple

En büyük yenilik olarak ise Gece Modu’nun eklenmesi öne çıkıyor. Apple gece moduyla Samsung’un S10 ve Note 10 serileri, Huawei’nin P30 serisi ve Google Pixel ile daha güçlü şekilde rekabet etmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Video tarafında ise kullanıcılar ultra geniş açılı ve standart kamera arasında tercih yapabiliyor. Her iki kamerada da 60 fps’ye kadar 4K çözünürlük desteği, ağır çekim, zaman atlamalı çekim ve uzatılmış dinamik aralık desteği sunuluyor.

Apple iPhone 11’de ön kamera da yenileniyor. 12 megapiksel çözünürlüklü TrueDepth geniş açılı kamera, yatay fotoğrafların çekilebilmesi için döndürülebiliyor. Ön kamerayla da 60 fps’de 4K video kaydı yapılabiliyor. Ağır çekim desteği de ön kameranın video özellikleri arasında bulunuyor. Apple ön kamerayla çekilecek ağır çekim videolar için “slofie” terimini kullanıyor.

iPhone 11 A13 Bionic işlemciyle geliyor

iPhone 11’in kalbinde Apple’ın A13 Bionic işlemcisi bulunuyor. Apple, iPhone 11’in bir telefondaki en hızlı işlemciyi ve en hızlı grafik işlemcisini barındırdığının altını çiziyor. Şirket, bu hızı göstermek için önümüzdeki ay App Store’da yayınlanacak Pascal’s Wager isimli bir oyunun demosunu sahnede gerçekleştirdi.

Apple’dan verilen bilgiye göre; iPhone 11, iPhone XR’dan 1 saat daha uzun bir pil ömrüne sahip. Face ID’nin hızının artması da, Apple’ın dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. 2 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan iPhone 11, IP68 sertifikasına sahip.

iPhone 11 için yurt dışında sipariş dönemi 13 Eylül itibarıyla başlayacak. Akıllı telefon 20 Eylül itibarıyla bazı ülkelerde raflarda olacak. 64, 128 ve 256 GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunan telefonlar, ABD’de 699 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER