Teknoloji

Instagram masaüstünde mesajlaşma deneyimini tüm kullanıcılarına açıyor

instagram mesaj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram kullanıcılarının web sitesi üzerinden de mesaj gönderebilmesi ve okuyabilmesi için hazırlıklara geçtiğimiz ocak ayında başlamıştı. Şirket, bu özelliği sonunda tüm kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Instagram’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, artık sosyal ağın web sitesi üzerinden de mesaj almanın ve göndermenin mümkün olduğu belirtildi. Ancak The Verge sitesinin haberine göre, Instagram bu özelliğin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştiriyor. Dolayısıyla henüz masaüstünden Instagram’a eriştiğinde mesaj kutusunu göremeyen kullanıcıların biraz daha sabırlı olması gerekiyor.

Instagram masaüstünde mesajlaşma deneyimi için testlere önce şirket içinde başlamıştı. Geçtiğimiz ocak ayı itibarıyla da bu deneme sürecine küçük bir kullanıcı grubu dahil edilmişti.

Kullanıcılar Instagram’ın web sitesi üzerinden mesajlaşırken de grup sohbetlerine dahil olabilecek. Buna ek olarak, web üzerinden mesajlaşırken de fotoğraf gönderilebilecek.

Instagram mesaj kutusunu masaüstüne taşıyarak çatı şirketi Facebook’un “özel mesajlaşma araçlarını daha çok kişiye yayma” hedefi doğrultusunda bir adım atıyor. Facebook, uzun vadede Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger arasında ortak bir mesajlaşma deneyimi sunmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER