Teknoloji

Instagram mesajları masaüstüne taşıyor

instagram dm

Instagram, direkt mesajları (DM) sonunda masaüstü sitesine taşıyor. Sosyal ağın kullanıcılarının küçük bir kısmı, şimdiden mesajlarını Instagram’ın masaüstü sitesi üzerinde görmeye başladı. Bu özelliğin; Instagram’ı aktif biçimde kullanan kurumlar, “influencer” olarak tanımlanan popüler kullanıcılar ve çok sık DM alıp gönderen Instagram kullanıcıları adına yararlı olacağı söylenebilir.

Instagram’ın masaüstündeki DM deneyiminin şu aşamada sadece bir test olduğunu belirtmekte fayda var. Sosyal ağdan yapılan açıklamada, özelliğin geniş ölçekli dağıtımıyla ilgili detayların önümüzdeki dönemde paylaşılacağı belirtildi.

Instagram’ın masaüstünde sunduğu DM deneyimi, mobil cihazlardakiyle aynı olacak. Kullanıcılar DM ekranı veya profil sayfaları üzerinden yeni bir sohbet başlatabilecek. Masaüstünden sohbet grupları da oluşturulabilecek.

Instagram’ın masaüstü sitesi için bildirimleri aktif hâle getirenler, DM’ler için masaüstünde bildirim de alabilecek. Instagram, bildirimlerin aktif hâle getirilmesi konusundaki talepleri testler sırasında da tekrarlayacağını vurguladı.

Instagram neden masaüstünde DM özelliğini sunuyor?

Instagram’ın neden bir iPad uygulaması sunmak yerine masaüstü sitesine odaklandığı sorusu akıllara gelebilir. Bir şirket sözcüsü, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine yaptığı açıklamada, burada önceliğin insanların önem verdikleri kişilerle iletişim sağlaması olduğunu belirtti.

Instagram’ın bu hamlesinin çatı şirketi Facebook’un genel yaklaşımıyla da bağlantılı olduğu söylenebilir. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg; Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram’ın ortak bir haberleşme deneyimi sunması için çalıştıklarını daha önce açıklamıştı. Instagram mesajlarının masaüstüne taşınması, bu deneyimin tüm platformlarda pürüzsüz şekilde çalışması adına önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER