EğlenceManşetler

Apple Music Android uygulaması yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-android-10115

Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music, geçtiğimiz haziran ayının sonunda faaliyete geçmişti. Cupertino merkezli şirket, Apple Music’in duyurusunda sözünü verdiği Android uygulamasını da sonunda yayınladı.

Çin haricinde servisin faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde yayınlanan Apple Music Android uygulaması, iOS’teki muadilinde bulunan özelliklerin neredeyse tamamını barındırıyor. Canlı yayın yapan çevrim içi radyo istasyonu Beats 1, sanatçılarla hayranlarının daha yakın iletişim kurmasını sağlayan Connect ve kişiselleştirilmiş müzik tavsiyeleri gibi özellikler Apple Music Android uygulamasında da mevcut. Videolar ve aile planına kaydolma özelliği ise Apple Music Android uygulamasının göze çarpan ilk eksikleri oluyor. Uygulamanın halihazırda “beta” etiketini taşıdığını da belirtmek gerekiyor. Söz konusu eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte Apple Music Android uygulamasının “beta” etiketinden kurtulması muhtemel gözüküyor.

Apple Music Android uygulamasını, Apple’ın Google’ın mobil platformu için hazırladığı ilk “tam teşekküllü” uygulama olarak nitelemek mümkün. Daha önce Android’den iOS’e geçişi kolaylaştırmak için “Move to iOS” isimli bir uygulama yayınlayan Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz ay da Beats Pill+ hoparlörü için hazırladığı Android uygulamasını kullanıma sunmuştu. Ancak Apple Music Android uygulaması, şirketin ismini taşıması ve sürekli olarak kullanılabilecek olması nedeniyle bu yazılımlardan daha farklı bir yerde duruyor.

TechCrunch sitesine konuşan Apple İnternet, Yazılım ve Servislerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Apple Music Android uygulamasının gerçek bir Android uygulaması görünümünü ve deneyimini sunması için oldukça sıkı çalıştıklarını dile getirdi. Ortada Material Design’a göre tasarlanmış bir uygulama olmasa da, iOS için hazırlanmış bir uygulama hissinin oluşmadığı da paylaşılan görüntüler sayesinde anlaşılıyor. Apple Music Android uygulamasına kaydolmak için bir Apple kullanıcı kimliğine sahip olmak gerekiyor. Mevcut Apple Music aboneleri uygulamayı indirdikten sonra giriş yaparak müziklerini eşzamanlayabiliyor.

Apple Music henüz Türkiye’de faaliyete geçmediği için servisin Android uygulamasını da ülkemizden indirmek şu an için mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER