Manşetler

Apple Move to iOS Android uygulamasını yayınladı

move-to-ios-android-170615

Apple’ın geliştirdiği ilk Android uygulaması çıktı. WWDC 2015 sırasında iOS 9 ile birlikte duyurusu yapılan Move to iOS, ya da Türkçeleştirilmiş adıyla iOS’e Taşı uygulaması Google Play Store’da yayınlandı. Move to iOS, Android’den iOS’e geçiş yapmaya karar veren kullanıcıların eski Android telefonlarındaki içeriği paketleyip yeni iPhone’larına kolaylıkla aktarmalarına yardımcı oluyor.

Kullanıcılar Move to iOS uygulamasıyla Android cihazından içeriklerini sadece birkaç adımla, otomatik olarak taşıma imkanı buluyor. Move to iOS uygulaması her türlü içeriği güvenli şekilde transfer ediyor. Kişiler, takvimler, e-posta hesapları, mesaj geçmişi ve film rulosu Move to iOS ile taşınabiliyor.

move-to-ios-android-170615-2

Her şeyi buluttan eşzamanlamak yerine, Apple daha akıllı bir strateji izleyerek her şeyi Android cihazından iPhone’a doğrudan aktarıyor. iPhone otomatik olarak özel bir Wi-Fi ağı kuruyor ve kullanıcıdan bir güvenlik kodu istiyor. Daha sonra bütün veriyi taşıyor ve onları doğru yerlerine yerleştiriyor.

Move to iOS uygulaması Apple’ın geçen hafta tanıttığı en yeni iPhone’ları, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus 25 Eylülde yurt dışında satışa sunulmadan önce çıkmış oldu. Uygulama daha eski iPhone modelleriyle de uyumlu. Android tarafına baktığımızda ise Android 4.4 KitKat veya üstü sürüme sahip bir Android telefonunda Move to iOS uygulaması çalışıyor.

Bu arada Apple’ın ikinci Android uygulaması Apple Music de çok yakında Google Play’de yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER