Teknoloji

ZTE Axon 7 sanal gerçeklik başlığıyla birlikte geliyor

zte axon 7 vrAmiral gemisi telefonların beraberlerinde bir sanal gerçeklik başlığı getirmesi, teknoloji dünyasında 2016’nın en popüler aksiyonlarından biri olarak değerlendirilebilir. Bu akıma kayıtsız kalmayan ZTE, yeni amiral gemisi telefonu Axon 7 ile birlikte ZTE VR adını taşıyan sanal gerçeklik başlığını da duyurdu.

ZTE VR’ı Samsung Gear VR’ın ZTE versiyonu şeklinde tanımlamak pek de yanlış olmayacaktır. ZTE VR’da sanal gerçeklik deneyimi boş başlığın içine Axon 7 akıllı telefonun yerleştirilmesiyle sağlanıyor.

ZTE VR hakkındaki detaylar ise şu an için oldukça sınırlı. Şirket tarafından paylaşılan fotoğrafta başlığın üzerinde birkaç buton ve touchpad benzeri bir kontrol alanı olduğu görülüyor. Cihazın butonları ve diğer kontrol araçlarıyla da Samsung Gear VR’ı hatırlattığı söylenebilir.

9 eksenli jiroskopun varlığı gelişmiş hareket takibi sağlıyor. Ancak cihazla ilgili olarak paylaşılan bilgiler burada sona eriyor. Teknolojik ihtiyacın geri kalanı telefon tarafından karşılanacak gibi gözüküyor. Sanal gerçeklik başlığının fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

ZTE Axon 7’nin Android Daydream VR platformunu destekleyeceğini belirtmeyi de ihmal etmiyor. ZTE VR’ın Daydream ile uyumlu olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Şirketin söz konusu vurgusuyla telefonunun Daydream’i çalıştırabilecek kapasitede olduğunu anlatmaya çalışmış olması da muhtemel gözüküyor.

Axon 7’yi ve ZTE VR’ı satın alanların her durumda önümüzdeki sonbaharda Android N işletim sisteminin yayınlanmasını beklemesi gerekiyor. Sanal gerçeklik başlığının ZTE Axon 7 satışlarına pozitif bir etki yapıp yapmayacağı da merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER