Manşetler

ZTE Axon 7 üstün özellikleri daha uygun fiyata sunacak

zte axon 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zte axon 7ZTE geçen yılın amiral gemisi Axon telefonunu takip eden yeni Android telefonu Axon 7’yi duyurdu. ZTE Axon 7 orijinal Axon’un üst sınıf teknik özellikleri ve ürün kalitesini bütçe dostu fiyattan sunma yönündeki hedefini devam ettiriyor.

Yeni telefon da Qualcomm’un üst sınıf işlemcisi, 4 veya 6 GB RAM, quad HD AMOLED ekran, metal gövde, hızlı şarj, Dolby surround ses özellikli yeni çift hoparlörlü ses sistemi gibi özelliklerle geliyor. Bu gibi özelliklere sahip telefonların ABD’de 600 veya 700 dolara satıldığı bir ortamda ZTE Axon 7, 500 doların altında bir fiyattan tüketicilere sunulacak.

zte-axon-7-270516-3ZTE geçen yılki Axon amiral gemisi cihazın farklı versiyonlarını çıkarmıştı. Axon 7 ise geçen yılki modelin ince ayarlardan geçmiş bir hâli olma özelliğini taşıyor. En önemli gelişimler tasarım ve ekran noktasında görülüyor. BMW’nin DesignWorks şirketiyle çalışan ZTE, tamamen metal ve tek parçadan yapılmış gövdeyi yuvarlatılmış köşeler ve kenarlarla sunuyor. Telefonun altın ve gri renk seçenekleri bulunuyor.

5.5 inç AMOLED ekranı 2560 x 1440 piksel çözünürlükle ve kavisli kenarlarla sunuluyor. Ekran Corning Gorilla Glass 4 ekran camıyla kaplı. ZTE bu telefonu 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza ya da 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza gibi iki farklı seçenekle sunuyor. Şirket bu telefonlardan daha üstün özellikli olanı ABD’de piyasaya sunmayacak, her iki telefonda da microSD genişleme yuvası bulunacak.

zte axon 7ZTE Axon 7’nin her iki çeşidini de Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisi ve 3250 mAh kapasiteli pille birlikte sunuyor. Qualcomm’un QuickCharge 3.0 teknolojisi sayesinde sadece 30 dakikada yüzde 50 şarj, 100 dakikada ise tam şarj imkanı veriliyor. Axon 7’nin arkasında optik görüntü sabitleme, f/1.8 lens, 4K video kayıt yeteneği gibi özelliklere sahip 20 megapiksel kamera bulunuyor. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamerayı görüyoruz. USB Type-C portu da veri transferi ve şarj işlemleri için kullanılıyor.

ZTE Axon 7’nin ses sisteminin altını önemle çiziyor. Çift hoparlörlü bir kuruluma sahip olan telefonda hoparlörlerin her ikisi de ön yüzde yer alıyor. Stereo ses sunan bu sistem çevresel etkiyi de veriyor. Axon 7’de Android 6.0.1 Marshmallow yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde ZTE’nin MiFavor UI 4.0 özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü de geliyor. ZTE telefonun bu yılın ilerleyen zamanlarında Android N’e yükseltileceğinin de altını çiziyor.

ZTE’nin Axon telefonlarının Türkiye’de satışa sunulduğunu şimdiye kadar pek görmedik. Benzer durumun Axon 7 için de geçerli olacağını düşünüyoruz. Yine de, yolu Çin’e veya ABD’ye düşenler bu ilgi çekici özelliklere sahip telefona epey uygun fiyattan sahip olmayı düşünebilirler. Telefon Çin’de piyasaya sunulurken, birkaç hafta içinde ABD’de de çıkması bekleniyor.

zte axon 7

İLGİLİ HABERLER