Teknoloji

ZTE Axon 20 5G ön kamera testinden düşük not aldı

zte axon 20 5g

ZTE Axon 20 5G, ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş ilk akıllı telefon olarak geçtiğimiz yıl eylül ayında gözler önüne çıkmıştı. Bu teknolojinin kullanıldığı tek cihaz olmaya devam eden Axon 20 5G’nin tercih ettiği yöntem, ön kameranın performansı konusunda akıllarda bazı soru işaretlerini doğurmuştu. Kullanıcılardan gelen ve pek de olumlu olmayan geri bildirimler DxOMark tarafından da doğrulandı. Axon 20 5G, DxOMark’ın ön kamera testinde en düşük puanlardan birini aldı.

Kamerayı aktif çalışan bir ekranın içine yerleştirmek kolay bir görev değil. Bunun ZTE için bir tür “gurur kurtaran can simidi” olduğu söylenebilir. Kamerayı çalıştırmak kadar kameradan iyi performans almak da oldukça zorlu bir iş. Ancak DxOMark’ın değerlendirmesinde Axon 20 5G’nin 32 megapiksel ön kamerasının performansı konusunda kayda değer bir övgü bulmak mümkün olmuyor.

Kameranın en önemli problemleri olarak beyaz dengesi ve renk öne çıkıyor. Bunun ekran içinde kamera teknolojisinin zorlukları kapsamında beklenen bir durum olduğu söylenebilir. Bazı telefonlarda selfie’lerin soluk göründüğünü söyleyenler, Axon 20 5G’nin çektiği fotoğraflara bakınca bu eleştirilerini geri alabilirler. Kameranın üzerindeki ekran alanı ışığı aktif olarak çektiğinde yapay doku ve görüntü kalitesindeki düşüş iyiden iyiye belirgin hâle geliyor. Bu sorunu da sadece ZTE’nin kamera uygulaması düzeltiyor.

Videoda işlerin çok az daha iyi olduğu belirtilse de, renk ve pozlama konusundaki problemler devam ediyor. Sabit odak ise video tarafında ön kamera için söylenebilecek en iyi özellik niteliğinde.

zte axon 20 5gZTE Axon 20 5G, DxOMark’ın ön kamera testinden sadece 26 puan alabildi. Akıllı telefon bu puanla sadece Intex Aqua Selfie’yi geride bırakabildi. Yine de, DxOMark ekibi de Axon 20 5G’nin yenilikçiliği nedeniyle bir takdiri hak ettiğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER