Manşetler

Yenilenmiş Galaxy Note 7 modellerinden biri daha alev aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yenilenmis galaxy note 7Samsung’un büyük umutlarla tanıttığı ve ilk etapta oldukça olumlu geri dönüşler alan Galaxy Note 7, 1 aydan fazla bir süredir şirketin başını fazlasıyla ağrıtıyor. Batarya problemine bağlı yanma ve patlama vakalarının görülmesinin ardından akıllı telefonun satışları tüm dünyada durdurulmuş ve satılan cihazlar da geri çağırılmıştı.

Değişim sürecini başlatan Samsung, ilk olarak daha önce Note 7 alanlara yenilenmiş cihazlarını ulaştırmaya koyulmuştu. Değişim programının uygulandığı ülkelerden biri olan ABD’de yenilenmiş cihazlardan birinin alev aldığı haberi geçtiğimiz hafta epey konuşulmuştu. Benzer bir olayın bu kez 13 yaşında bir kızın başına gelmesi, Samsung için işleri daha da zorlaştıracak gibi gözüküyor.

KSTP’nin haberine göre, yenilenmiş Galaxy Note 7 modellerinden birisi 13 yaşındaki bir kızın elinde alev aldı. Genç kız telefonunu elinde tutarken baş parmağında bir yanma hissettiğini ve bir süre sonra da telefonun alev aldığını dile getirdi. Genç kızın babası ise söz konusu cihazı değişim programı çerçevesinde 21 Eylülde aldıklarını belirtti.

Samsung iddiaya ilişkin olarak açıklama yapma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Her haberin hassasiyetle ele alındığının altını çizen yetkililer, aileyle iletişime geçildiğini ve genç kız için her şeyin yapıldığını belirtti.

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (CPSC) hem son vakayı hem de geçen hafta uçakta alev alan telefon konusunu incelediğini açıkladı.

Yenilenmiş Galaxy Note 7 korkuları dindirebilmiş değil

Yenilenmiş Galaxy Note 7 modelleriyle yaşanan iki olay, Samsung’un telefonuna ilişkin endişeleri daha da canlı tutacak gibi gözüküyor. Şirkete yenilenmiş versiyonları satışa sunması konusunda acele etmemesi yönünde çağrılar yapılıyor. Samsung’un buna nasıl yanıt vereceği henüz bilinmiyor.

Güney Kore’de yaşanan bir diğer olayda ise Galaxy Note 7’nin bir Burger King restoranında patladığı belirtildi. Yayınlanan bir videoda, restoran çalışanlarından birinin telefonu koruyucu eldivenlerle tuttuğu görülüyor. Ancak söz konusu cihazın yeni seriden olup olmadığı konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER