Manşetler

Yeni Samsung Galaxy Note 7 uçakta alev aldı

yeni samsung galaxy note 7
Görsel: The Verge

Southwest Airlines şirketinin Louisville’den Baltimore’a gidecek 994 numaralı seferini gerçekleştirecek uçak, henüz kapıdan ayrılmadan tahliye edildi. Söz konusu işlemin nedeni ise uçaktaki bir Samsung Galaxy Note 7’nin alev alması oldu. Southwest Airlines tarafından yapılan açıklamada, tüm yolcuların ve mürettebatın uçağı ana kapıdan terk ettiği ve bu esnada herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği belirtildi.

Yaşanan olayı endişe verici hâle getiren durum ise yeni Samsung Galaxy Note 7 modellerinden birinin alev alması. Geri çağırma sürecinin ardından Samsung tarafından dağıtılan bu cihazlar, şirket tarafından “güvenli” olarak etiketlenmişti. Yanan telefonun sahibi Brian Green, The Verge sitesine yaptığı açıklamada telefonu 21 Eylülde bir AT&T mağazasından teslim aldığını belirtti. Green, yanan telefonun ve kutusunun fotoğraflarını da paylaşmayı ihmal etmedi. Kutuda cihazın yenilenen Note 7 modellerinden biri olduğunu belirten siyah kare sembol açıkça görülüyor. Green, yeni Samsung Galaxy Note 7’sinde pil ikonunun da yeşil renkte olduğunu dile getirdi.

yeni samsung galaxy note 7 kutu
Görsel: The Verge

Uçağa bindiğinde telefonunu mürettebatın isteği doğrultusunda kapattığını söyleyen Green, cebine koyduğunda cihazdan duman çıkmaya başladığını belirtti. Daha sonra telefonu yere düşüren Green, telefondan çıkan dumanı “koyu gri ve yeşilin karışımı öfkeli bir duman” şeklinde tamamladı. Daha sonra kişisel eşyalarını almak için uçağa geri dönen Green’in arkadaşı, telefonun halının üstünde yandığını ve uçağın zemininde de bir yanık oluşturduğunu belirtti.

Olay anında telefonun şarj seviyesinin yüzde 80 civarında olduğunu belirten Green, cihazı aldığından bu yana sadece kablosuz şarj aletiyle pilini doldurduğunun altını çizdi.

Samsung’un geri çağırmaya uygunluk kontrol aracı üzerinden yanan cihazın IMEI numarasıyla sorgulama yapıldığında söz konusu telefonun etkilenen cihazlar listesinde olmadığını belirten bir mesaj görülüyor.

galaxy-note-7-sorgulama-061016Yeni Samsung Galaxy Note 7 Güney Kore’de satışa çıkmıştı

Yeni Samsung Galaxy Note 7 modelleri, ilk olarak dünyanın dört bir yanında değişim programına katılan Note 7 sahiplerine ulaştırılıyor. Ancak şirket anavatanı Güney Kore’de telefonun genel satışına da başlamıştı. ABD’de yaşanan bu olayın ardından Samsung tarafından The Verge’e yapılan açıklamada, yanan telefonun incelenmesinin ardından konuya dair daha sağlıklı bilgi verilebileceği ve şu anda Southwest Airlines ile işbirliği içinde hareket edildiği belirtildi.

Yanan telefon şu an için Louisville İtfaiye Departmanı’nın elinde bulunuyor. Green ise yaşadığı olayın ardından Samsung ile yollarını ayırarak bir iPhone 7 satın aldığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER