Teknoloji

Yandex.Browser’ın iPad ve Android versiyonları yayınlandı

Türkiye pazarındaki yoğun etkinliklerine ara vermeden devam eden Yandex, internet tarayıcısı Yandex.Browser’ı mobil işletim sistemlerine taşıdı. Yandex internet tarayıcısının mobil versiyonunda entegre arama fonksiyonları ve özel arayüz tasarımını bir arada sunarak kullanıcılarının mobil internet deneyimini kolaylaştırmayı ve bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

yandex-browser-180613

Mobil ortamlarda yaşanabilecek olası bağlantı yavaşlamalarına karşı hazırlıklı olan Yandex.Browser mobil tarayıcı, günümüzün internet dünyasında fazlasıyla önemli olan hız ve rahatlık gibi kavramları kullanıcılarına sunma amacında. Şirketin geçtiğimiz haftalarda duyurduğu ”Adalar’‘ isimli yeni arama platformundan bazı özelliklere de mobil tarayıcıda rastlamak mümkün. ”Facebook” veya ”vikipedi” gibi popüler sorgularda arama sonuçları sayfası ziyaret edilmeden ilgili internet sitesi veya duruma bağlı olarak sitenin ilgili bölümü doğrudan kullanıcının karşısına çıkarılıyor.

Yandex.Browser’ın masaüstü sürümündeki en sevilen özelliklerden biri olan görsel favoriler çubuğu ”Tablo” da şirketin mobil tarayıcıya yerleştirdikleri arasında. Mobil cihazların sunduğu nimetlerden faydalanmayı ihmal etmeyen Yandex.Browser mobil tarayıcıda kullanıcılar cihazın mikrofonunu kullanarak sesli aramalar gerçekleştirebiliyor. Akıllı telefon ve tabletler arasındaki kullanım farklılıklarının tasarım esnasında göze alınmış olması Yandex.Browser mobil tarayıcının hanesine bir artı puan eklerken, iPad versiyonunda kullanıcıların arama alışkanlıklarının bir sonucu olarak ekranı ikiye bölme özelliğinin bulunması dikkat çekiyor.

Masaüstü versiyonun en çok takdir edilen özelliklerinden biri olan ”Turbo Modu” nu da barındıran Yandex.Browser mobil tarayıcıyı iOS 5 ve üstü sürümler kullanan iPad ile Android 4.0 ve üstü sürümler kullanan akıllı telefon sahipleri indirebiliyor. Mobil tarayıcının iPhone ve Android tabletler için hazırlanan sürümleriyse bu yılın sonbahar aylarında yayınlanacak.

İlgili >> Yandex, iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER