Teknoloji

Yandex yeni arama platformu ”Adalar”ı duyurdu

Yandex’in kısa süre önce tanıttığı yeni arama platformu ”Adalar” ilk olarak Türkiye’de faaliyete geçti. Arama sonuçlarını yepyeni bir arayüz ve interaktif cevaplarla sunmayı vadeden ”Adalar”, kullanıcılara arama sonuç sayfasını terk etmeden çıkan sonuçlarla etkileşime girme imkanı sunuyor.

yandex-adalar-1-060613

”Adalar” site sahiplerine şirket veya servisleriyle ilgili olarak hedef kitleleriyle öncelikli olarak paylaşmak istedikleri bilgileri ”Ada” olarak adlandırılan interaktif blokta gösterme imkanı veriyor. Böylece ”Adalar”da sürekli ve genel bilgilerin, formların yanı sıra özel etkinlik duyuruları da yapılabilecek. Etkinliklere ait biletleri de arama sonuç sayfasını terketmeden satın almak mümkün olacak. Bu süreçte kullanıcı söz konusu sitenin trafik istatistiklerine katkıda bulunmaya devam edecek.

yandex-adalar-2-060613

”Adalar” hakkında konuşan Yandex.Türkiye Arama Ürün Pazarlama Müdürü Zafer Sever, günümüzde arama motorlarının kullanıcıların internette her türlü belgeyi ve sayfayı bulmasına imkan sağladığını; ancak kullanıcıların fatura ödeme, rezervasyon yaptırma, video izleme gibi işlemleri arama motorları üzerinden gerçekleştiremediğini belirtti. ”Adalar”ın bu yönde duyulan ihtiyaçları karşılama konusunda somut bir adım attığını söyleyen Sever, web sitesi sahiplerini aramanın geleceğini birlikte şekillendirmeye davet ettiklerini sözlerine ekledi.

yandex-adalar-3-060613

Yandex ”Adalar” platformunun gelişimi süresince iki ana ilkeye bağlı kaldığını ve bunların ”arayüzün içeriğe göre esnek olması” ile ”en önemli ögelerin anında görünürlüğü” olduğunu belirtti. Platformun arama algoritmalarını hiçbir şekilde etkilemediğinin altı çizilirken; platformun öncelikli olarak web’de, kısa bir süre sonraysa mobilde aktif hale geleceği ifade edildi.

İlgili >> Yandex

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER