Ulaşım

Uber harita verilerini TomTom’dan alacak

uber-160715

Uber, bundan böyle harita verilerini navigasyon şirketi TomTom’dan alacak. Yapılan uzun süreli anlaşma çerçevesinde Uber TomTom tarafından sağlanan harita ve trafik verilerini mobil uygulamalarında kullanacak. Uber TomTom ile yaptığı anlaşmanın finansal koşulları konusunda ise bilgi vermedi.

Uber, son aylarda harita yeteneklerini genişletme konusunda oldukça sıkı çalışıyor. Ulaşım servisi, bu yıl içinde Nokia’nın harita birimini satın almak için 3 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu. Ancak Uber’in bu teklifi yeterli olmamış ve Here haritalar birimini Alman otomobil üreticilerinden oluşan konsorsiyum satın almıştı.

Microsoft’tan haritalama teknolojisi ve çalışan transferi de yapan Uber, sokaklardan görüntü toplamak için Microsoft’un Bing araç filosunu kullanmıştı.

Harita verileri, Uber’in sürücüsüz otomobil geliştirme çalışmalarında önemli bir yer tutuyor. Sürücüsüz otomobil geliştirme hedefi için Carnegie Mellon Üniversitesi’nin robotik çalışmalar laboratuvarında görev yapan araştırmacıları transfer eden Uber, araştırmaları için Pittsburg şehrinde 16 bin metrekarelik bir alan kiralamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER