
Nokia’nın harita birimi Here’ı satacağına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından potansiyel alıcılar arasında Uber’in de adı geçmişti. Aynı dönemde BMW, Audi ve Mercedes-Benz gibi Almanya’nın büyük otomobil üreticilerinin oluşturduğu konsorsiyumun da Uber’e talip olduğu iddia edilmişti. The New York Times’ın haberine göre; Uber 3 milyar dolarlık teklifine rağmen, Nokia Here’ı Alman otomotiv devlerine kaptırdı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SpaceX, Cursor için 60 milyar doları masaya koydu

BMW iX5 şimdiye kadarki en büyük bataryayla sahneye çıkıyor

Tesla’nın sürüş sistemi ölümlü kazanın ardından yeniden mahkemelik oldu

Ölümlü Tesla kazasında yeni iddia: Sürücü FSD’yi devre dışı bıraktı

Skoda Peaq 91 kWh bataryayla elektrikli SUV çıtasını yükseltiyor
Alman otomotiv devlerinin Nokia Here’ı satın alırken ekarte ettiği tek büyük şirket Uber değil. Çin merkezli teknoloji şirketleri Tencent ve Baidu’nun da Nokia Here ile ilgilendikleri, ancak daha sonrasında yarıştan çekildikleri söyleniyor.
Alman otomobil üreticileri Nokia Here’ın haritalarını uzun süredir araçlarındaki yerleşik navigasyon sistemlerinde kullanıyor. Uber ise yolcularına daha iyi hizmet edebilmek amacıyla Nokia Here’a talip olmuştu. The New York Times’ın haberinde, Nokia ve Alman şirketleri arasında nihai anlaşmaya varılamaması durumunda Uber’in tekrar devreye girebileceği de belirtiliyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


