Teknoloji

Toshiba Camileo X-Sports aksiyon kamerası GoPro’nun tasarımından ilham alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Günümüzde ekstrem sporları ve doğa sporlarını yapanların sayısı her geçen gün artarken, anı kaydedip paylaşmayı da seven sporseverler aksiyon kameralarına büyük ilgi gösteriyor. Bu ilgiye paralel olarak genişleyen pazarın son oyuncusuysa Camileo X-Sports ile Toshiba oldu.

toshiba-camileo-x-sports-050913

Toshiba su geçirmez kamera üretme konseptine yabancı bir şirket değil. Daha önce bu segmentte değişik denemeleri bulunan şirket Camileo X-Sports’ta odak noktasına sporu oturtuyor. GoPro’dan ilham alan bir tasarıma sahip olan kamerayla birlikte Toshiba 60 metreye kadar dayanıklı olan su geçirmez koruma ve kameraya bisiklet, kask gibi farklı yerlere monte etmeyi saplayacak parçaları da sunuyor. 60 fps’de 1080p video kaydı yapabilen kamerada 12 megapiksel CMOS sensör bulunuyor. Geniş açılı lens aksiyonun tamamının görüş açısına girmesini sağlarken, 73 x 49.5 x 29.5 mm. boyutlarındaki cihaz tartıda 94 gram geliyor.

Sony’nin yenilenen Action Cam’inde olduğu gibi, Toshiba Camileo X-Sports da bileğe takılabilen bir uzaktan kumandayla birlikte geliyor. Bu uzaktan kumandayla kamera başka bir yere monteyken basit kontroller sağlanabiliyor. 3 metreye kadar suya dayanıklı olan bu uzaktan kumanda dalışa uygun olmasa bile, suyla temaslarda kendini koruyabiliyor.

Toshiba’nın Wi-Fi Connect uygulaması sayesinde akıllı telefon ve tabletlere bağlanan Camileo X-Sports, sahiplerinin çektikleri görüntüleri Facebook ve YouTube üzerinden paylaşmasına da izin veriyor. Toshiba’dan hangi platformların desteklendiği konusundaysa bir açıklama gelmiş değil.

Elektronik görüntü sabitleme sistemini barındıran kamera, 1.5 metreye kadar düşmeye dayanıklı bir yapıya sahip. 2 inç LCD ekran, USB ve HDMI girişileri ve microSD kart yuvası donanım paketinin diğer parçalarını oluşturuyor. Bu yılın dördüncü çeyreğinde Avrupa pazarına çıkacak olan Camileo X-Sports’un fiyat etiketinde 249 avro yazacak.

İlgili >> Toshiba

İLGİLİ HABERLER