Teknoloji

Daha küçük ve hafif hale gelen Sony Action Cam bileğe yerleştirilen kumandayla kontrol edilebilecek

Sony’nin IFA 2013 etkinliğinin en çok ilgi çeken ürünlerinden birisi de yenilenen Action Cam oldu. GoPro’ya rakip olan kamerasının yeni modelinde Sony, Exmor R CMOS sensör ve SteadyShot teknolojisini barındıran geniş açılı bir lens kullanıyor.

sony-action-cam-050913

Tıpkı daha önceki versiyonu gibi özel bir sualtı yuvasına sahip olan Action Cam HDR-AS30V, tasarımda yapılan değişiklikler sayesinde selefine kıyasla yüzde 35 daha hafif ve yüzde 25 daha küçük bir kasayla geliyor. Sony’den yapılan açıklamada geniş açılı Carl Zeiss Tessar lens ile Action Cam sahiplerinin çok daha etkileyici panoramik manzara fotoğrafları çekebileceğininin altı çizilirken, cihazda aksiyona uygun olarak farklı çekim modları bulunuyor.

Action Cam ilk defa kullanıcıların 11.9 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekmesine izin verirken, HD kayıt yapmayı da mümkün kılıyor. Action Cam ile ters pozisyonda görüntü kaydı da yapılabiliyor. Sony’nin yeni cihazlarının büyük kısmında bulunan NFC desteği yenilenen Action Cam’de de mevcut. Ayrıca hızlı paylaşımların yapılabilmesi için kamerada yerleşik Wi-Fi da bulunuyor.

RM-LVR1 Live View Remote adı verilen ve bileğe yerleştirilebilen uzaktan kumandaysa kullanıcıların Sony Action Cam’i hareket halindeyken daha kolay kontrol etmesini sağlayacak. Bu kumanda ekstra olarak satışa sunulacak. Yenilenen Action Cam bu ayın sonu itibarıyla Avrupa’da raflardaki yerini alacak.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER