Teknoloji

Brezilya’nın WhatsApp yasağı Telegram’a yaradı

telegram-191115

Mobil mesajlaşma servislerinden bahis açılınca pek çok kişinin aklına ilk gelen isim WhatsApp oluyor. Servisin aktif kullanıcı sayısına bakıldığında da bu durum net biçimde görülüyor. Brezilya’nın WhatsApp’a erişimi 48 saat boyunca engelleme kararı almasıyla birlikte WhatsApp’ın rakibi Telegram’ın 1.5 milyondan fazla yeni kullanıcı kazanması, Facebook’un sahibi olduğu mesajlaşma servisinin büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Bu akışın Brezilya’nın engelleme kararının devreye girmesinden önce başlaması, ülkedeki WhatsApp kullanıcılarının proaktif davrandığını gösteriyor.

Aynı zamanda internet üzerinden sesli görüşme yapma imkanı sunan WhatsApp’a karşı Brezilya’daki yerel telekom operatörleri tepkili olsa da, Brezilyalı yasal mercilerin yasak konusundaki ısrarcı tutumunun arkasında yatan bilinmiyor. Kararın en somut etkisi ise Telegram’ın kullanıcı sayılarında görülüyor. Şirketten yapılan açıklamada doğal büyümenin bu tarz anlık sıçramalara tercih edildiği belirtilirken, gelen talebin karşılanması için yoğun bir çalışma sarfedildiğinin altı çizildi.

Brezilyalı kullanıcıların ilgisi, Telegram’ın zorlu anlar yaşamasına da neden oluyor. Şirket yeni kullanıcılarına gerekli doğrulama kodunu gösterme konusunda sıkıntı yaşıyor. Servis, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Brezilya’da 1.5 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandığını duyurdu. WhatsApp’ta yaşanan son kapsamlı kesinti, Telegram’a 5 milyon yeni kullanıcı kazandırmştı. Brezilya’da alınan karar da servisin WhatsApp’ın arkasında ikinci sıradaki konumunu kuvvetlendirmiş oldu. Mayıs ayındaki rakamlara göre, platformun 62 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER