Eğlence

Spotify CEO’su tartışma yaratan yeni gizlilik politikası için özür diledi

spotify-logo-100615

Spotify kurucusu ve CEO’su Daniel Ek, bir blog yazısı aracılığıyla şirketin tartışma yaratan yeni gizlilik politikasının yol açtığı kafa karışıklığına yanıt vermeye çalıştı. Ek, söz konusu politikaların açıklanması konusunda daha iyi bir iletişim çalışması sergilemeleri gerektiğini belirtti.

Tartışmanın temel kaynağı, Spotify’ın yeni gizlilik politikasının geniş kapsamı olmuştu. Çevrim içi müzik servisinin yeni gizlilik politikası, kullanıcıların fotoğraflarına, kişilerine ve diğer kişisel verilerine erişim izni istiyor. İnsanların bu konudaki endişelerini anlayışla karşıladığını söyleyen Ek, kullanıcılarının gizliliğini koruma konusunda yüzde 100 kararlı olduklarını ve paylaşılacak bilgilerin kontrolünün kullanıcılara ait olduğunu ifade etti.

Ek, Spotify abonelerinin dijital yaşamlarının her bir parçasını Spotify ile paylaşmak zorunda olmadıklarının altını çizdi. Spotify CEO’su gerekli bilgilere erişim için kullanıcılardan izin alacaklarını belirtti. Çalma listelerini görsel bakımdan daha çekici hâle getirmek istedikleri için fotoğraflara erişim izni istediklerini söyleyen Ek, abonelerine yakınlarındaki müzik trendlerini daha iyi sunmak için konuma erişmeyi istediklerini dile getirdi. Spotify CEO’su olası sesle kontrol seçenekleri için sese erişim izni istediklerini sözlerine ekledi.

Ek’in oldukça açık ve düz olan sözleri, Spotify’ın olağan dışı bir şey peşinde olmadığını ortaya koyuyor. Gizlilik politikasındaki değişim halkla ilişkiler bakımından Spotify açısından pek iyi gitmese de, CEO Daniel Ek’in kumandaya geçmesi ve kontrolü ele alarak samimi tonda açıklamalar yapması şirketin artı hanesine yazılacak bir hamle olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER