Eğlence

Spotify’ın yeni gizlilik politikası kullanıcıların tepkisini çekti

spotify telif
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-logo-180615

Çevrim içi müzik servisi Spotify’ın yeni gizlilik politikası, servisin bazı kullanıcılarının tepkisine yol açtı. Gizlilik politikasının tepki çeken yönü ise şirkete kullanıcılarının telefonlarındaki fotoğraf, kişi bilgisi veya konum verisi gibi unsurlara erişim izni sağlanması oldu.

Spotify, yenilenen gizlilik politikası çerçevesinde kullanıcıların mobil cihazlarında bulunan kişi, fotoğraf veya medya dosyası gibi içeriklere erişmeyi istiyor. Şirket, kullanıcıların servisle etkileşim kurdukları cihaz tipine bağlı olarak ekstra bilgi toplama işleminin gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi.

Yeni hizmet koşullarının sonunda geçen “Eğer gizlilik politikasına katılmıyorsanız servisi kullanmayın.” ibaresiyse aralarında Minecraft’ı geliştiren Markus “Notch” Persson’un da bulunduğu bazı kullanıcıların Spotify’a karşı bayrak açmasına neden oldu.

Persson’un tepkisini Twitter üzerinden dile getirmesinin ardından devreye giren Spotify CEO’su Daniel Ek, yeni gizlilik politikasındaki ekstra erişim konusunun Spotify’ın yeni özellikleriyle ilintili olduğunun ve bu özellikler kullanılsa bile kullanıcılardan izin talep edileceğini belirtti. Persson ise Ek ile olan diyalogunun sonunda Spotify’ın “Eğer gizlilik politikasına katılmıyorsanız servisi kullanmayın.” sözünü hatırlattı.

Yeni hizmet koşullarının Spotify’ın kişiselleştirme ve keşif odaklı yol haritasıyla ilgili olduğu hemen göze çarpıyor. Söz konusu yeni özellikler arasında kullanıcılara kalp atış hızlarına uygun tempoda müzikler sunan Spotify Running ve kullanıcıların müzik zevkleri doğrultusunda haftalık çalma listeleri hazırlayan Haftalık Keşif özellikleri ön plana çıkıyor.

Şirketin resmi blogu aracılığıyla yapılan açıklamada ise Spotify’ın kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmak için sürekli olarak yenilenmeyi ve gelişmeyi sürdürdüğü belirtildi. Her an için en iyi önerileri sunmanın ve dinleyicilere eskisine kıyasla daha fazla müzik keşfetme ve paylaşma imkanı sağlamanın da bu teklifler arasında yer aldığını belirten Spotify, erişilen verilerden kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak için faydalanıldığının altı çizildi. Spotify kullanıcı gizliliği ve güvenliğinin en önemli önceliği olduğunu hatırlatmayı da ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER