Ulaşım

Singapur sürücüsüz otobüs testlerine başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

singapur surucusuz otobusSingapur sürücüsüz otobüs testlerine başlıyor. 12 metre uzunluğundaki iki otobüs, şehrin Jurong West bölgesindeki yollarda test edilecek. Nanyang Teknik Üniversitesi (NTU) de şehrin bu bölgesinde bulunuyor.

Otobüsler NTU ve komşusu “çevre dostu iş merkezi” CleanTech Park arasında 80 kişiyi taşıyabilecek. Söz konusu yolculuk, yaklaşık 1,6 kilometre sürüyor. Projeyi geliştiren ekip, ilk etapta deneyin duraklarından birinin yakındaki bir tren istasyonu olmasını ve böylelikle toplam yolculuğu 8 kilometreye çıkarmayı planlamış. Otobüsler garajlarda ve yerleştirilen özel direkler sayesinde duraklarda şarj edilebilecek.

Tam boy otonom otobüs testlerleri daha öncesinde başlamıştı. Mercedes’in “Future Bus” isimli konsept otobüsü, geçtiğimiz haziran ayında Amsterdam’da yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafeyi katetmişti. Singapur şu sıralarda otonom sürüş testlerinin gözde durakları arasında yer alıyor.

NTU ve CleanTech Park, yaklaşık üç yıldır sürücüsüz Navia servis aracının testlerine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl itibarıyla nuTonomy’nin sürücüsüz taksileri de şehrin yollarında test ediliyor. Bu testler sırasında şirketin araçlarından biri küçük bir kazaya karışmıştı. Ancak bu kaza testlerin devamı için engel niteliği taşımıyor

Singapur sürücüsüz otobüs testleriyle yol güvenliğini artırmayı amaçlıyor

Channel NewsAsia’ya konuşan NTU’nun başkan yardımcısı Profesör Lam Khin Yong, otonom sürüş teknolojileri konusunda küresel ölçekteki çalışmaların otomobiller üzerine odaklandığına dikkat çekti. Yong, sürücüsüz otobüs testleriyle yol güvenliğini artırmayı, araç yoğunluğunu azaltmayı, kirlilikle mücadele etmeyi ve insan gücünün üstesinden gelmekte zorlanacağı engelleri aşmayı planladıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER