Ulaşım

Sürücüsüz taksi Singapur’da küçük bir kazaya karıştı

surucusuz-taksi-singapur-250816Singapur’da NuTonomy isimli şirket tarafından işletilen sürücüsüz taksi, küçük bir trafik kazasına karıştı. Kazaya ilişkin duyuru, Singapur Karasal Ulaşım İdaresi tarafından bir Facebook paylaşımı aracılığıyla yapıldı. Reuters’te yer alan habere göre, kaza sürücüsüz otomobilin düşük hızla bir kamyona çarpmasıyla meydana geldi. Kaza sonucunda her iki otomobilde de zarar oluştuğu ancak kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Böylelikle Singapur’daki ilk sürücüsüz otomobil kazası kayıtlara geçmiş oldu. Singapur son zamanlarda kendisini sürücüsüz otomobil testlerinin cazibe merkezi haline getirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Google’ın ABD’de test edilen sürücüsüz otomobili de bazı küçük kazalara karışmış olsa da, bu kazalardan sadece birinde suç şirketin yazılımı üstüne atılmıştı. Tesla Model S’te bulunan yarı otonom Autopilot modu ise geçtiğimiz mayıs ayında ölümlü bir kazaya sebep olmuştu.

Sürücüsüz taksi testleri ağustos ayında başlamıştı

NuTonomy pilot test programına geçtiğimiz ağustos ayında başlamıştı. Test kapsamında altı sürücüsüz taksi, 4 kilometre çapındaki bir alanda yolcu taşıyor. NuTonomy, çalışmaları doğrultusunda Güney Doğu Asya’da faaliyet gösteren Grab ile birlikte çalışacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER