DosyaManşetler

Samsung Galaxy S4 Active ve Galaxy S4 karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung nisan ayının sonunda satışa sunduğu gözde Android telefonu Galaxy S4’ün daha dayanıklı versiyonu olarak anılan Galaxy S4 Active’in üzerindeki perdeyi nihayet kaldırdı. Söz konusu cihaz daha önce Samsung’un Orta Doğu bölgesindeki bir yöneticisi tarafından erken de olsa doğrulanmıştı. Galaxy S4 Active şirketin Sony Xperia Z ve ZR gibi modellere cevabı olarak nitelendirilirken, ekürisine göre suya ve toza karşı daha dayanıklı olmasıyla ön plana çıkıyor. İki akıllı telefon arasındaki farkları yazının devamında sizler için sıraladık.

samsung-galaxy-s4-active-vs-galaxy-s4

Adından da anlaşılacağı üzere Galaxy S4 Active daha sportif ve heyecan arayan bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Her ne kadar Galaxy S4’ün ön yüzünde Corning tarafından üretilen Gorilla Cam 3 kullanılmış olsa da, Galaxy S4 Active zorlu koşullara daha uygun bir yapıya sahip. Suya ve toza dayanıklı olan akıllı telefon böylelikle en zorlu koşullarda dahi çalışmaya devam edeceğinin garantisini veriyor. Suyun altında 1 metre derinliğe kadar 30 dakika boyunca çalışabilen Galaxy S4 Active, bu koşullar altında fotoğraf çekme yeteneğini de koruyor. Kulaklık girişinin de su geçirmez olması yağmur altında müzik dinleyenlerin işini fazlasıyla kolaylaştıracak cinsten.

Galaxy S4 Active’i klasik Galaxy S4’ten ayıran noktalardan biri de kamera. Samsung Galaxy S4 Active’i suya ve toza dayanıklı hale getirmek adına bazı kamera özelliklerinden feragat etmiş ve cihaza 8 megapiksellik bir kamera yerleştirmiş. Orijinal Galaxy S4’teyse 13 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Aradaki bu farkın günlük hayatta çekilen fotoğraflara çok net bir biçimde yansımayacağını söylemek pek yanlış olmaz. Galaxy S4 Active’in kamerasında su altı çekim gerçekleştirmek için tasarlanmış ”Aqua Mode” isimli bir mod bulunuyor. Bu mod sayesinde su altı çekimlerde daha iyi kalitede bir görüntü elde ediliyor.

Tıpkı Galaxy S4 gibi, Galaxy S4 Active’de de 5 inç’lik Full HD 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. Ancak orijinal Galaxy S4 Super AMOLED teknolojisini kullanırken, Active’de TFT LCD teknolojisi kullanılıyor. S4 Active’in ekranı henüz fiziki olarak görülmese de, Galaxy S4’ün ekranınına kıyasla daha az doygun olduğu düşnülüyor. AMOLED teknolojisi LCD’ye kıyasla daha az güç harcamasıyla dikkat çekiyor. Galaxy S4 Active’de kullanılan ekranın bir diğer farkı da sahip olduğu Glove Touch teknolojisiyle eldivenli kullanıma izin vermesi.

Daha fazla korumaya sahip olduğu için Galaxy S4 Active orijinal Galaxy S4’e kıyasla daha ağır bir yapıda. Galaxy S4 7.9 mm. kalınlığındayken, Galaxy S4 Active’in kalınlığı 9.1 mm. Bu fark kullanıcıların cebinde pek fazla hissetmeyeceği cinsten. Galaxy S4 Active boy, genişlik ve ağırlık bakımından da ekürisinden daha yüksek değerlere sahip. 139.7 x 71.3 mm. boyutlarındaki akıllı telefonun ağırlığı 153 gram. Galaxy S4 ise 136.6 x 69.8 mm. boyutlarında ve 130 gram.

İki cihazda kullanılan bileşenlerse neredeyse aynı. Dört çekirdekli 1.9 GHz işlemci barındıran iki akıllı telefon da 4G LTE bağlantı özelliğine sahip ve kutularından Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle çıkıyor. Galaxy S4 ve Galaxy S4 Active’in pil kapasiteleri de aynı. Her iki cihazda da 2600 mAh pil kullanılmış. Bağlantı seçenekleri konusunda da bu ortaklık devam ediyor. Her iki modelde de Bluetooth 4.0, Wi-Fi ac, Wi-Fi Direct, NFC ve USB 2.0 bulunuyor. İş dahili hafıza seçeneklerine gelince iki akıllı telefonun yolları ayrılıyor. Galaxy S4’te 16, 32 ve 64 GB dahili hafıza seçenekleri bulunurken, Galaxy S4 Active için sadece 16 GB seçeneği bulunuyor. Samsung’a göre Galaxy S4 Active’in kullanılabilir hafıza alanı orijinal Galaxy S4’e göre daha fazla olacak. Galaxy S4’ün 16 GB’lık versiyonunda sadece 9 GB’ın kullanılabilirken, Galaxy S4 Active’de bu alanın 11 GB’ye çıkacağı ifade edildi.

Ekstrem sporları sevenler için tercih edilmesi gereken telefon kendisini açık seçik belli ediyor. Galaxy S4 Active’in Samsung’un ailesine ilginç bir katılım olurken, şirketin en başta orijinal Galaxy S4’ü dayanıklı bir yapıda satışa sunmadığı merak ediliyor. Ancak Galaxy S4 Active daha dayanıklı olmak adına bazı tasarımsal özelliklerden feragat ediyor. Orijinal Galaxy S4’ün elde daha güzel duracağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Renge göre karar vermek isteyenler için Galaxy S4 Active gri, mavi ve turuncu renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Halihazırda siyah ve beyaz modelleriyle piyasada olan Galaxy S4 ise mavi, kırmızı, mor ve kahverengi renk seçenekleri eklenecek.

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER