Manşetler

Samsung S4’ün toza ve suya dayanıklı versiyonu Galaxy S4 Active ile karşımızda

Samsung Galaxy S4’ün yeni çeşitlerini çıkarmak konusunda bir hayli hızlı hareket ediyor. Mart ayında tanıtılan ve nisan ayı sonunda Türkiye’de de piyasaya çıkan Samsung Galaxy S4’ün Android 4.2.2 Jelly Bean’in ham arayüzüyle çalışan “Google Edition” modelini mayıs ortalarında duyurmuştu. Daha kompakt tasarıma ve mütevazı donanım bileşenlerine sahip olan versiyonu Galaxy S4 mini de geçen hafta resmiyet kazanmıştı.

samsung-galaxy-s4-active-050613

Güney Koreli şirket bunun üzerinden bir hafta geçmeden yeni bir Galaxy S4 daha tanıttı. Samsung Galaxy S4 Active modeli toza ve suya karşı dayanıklılığını IP67 sertifikasıyla belgeliyor, dış ortamda gönül rahatlığıyla kullanım fırsatı sunuyor. Samsung Galaxy S4 Active 1 metre derinlikteki bir su birikintisinin tabanında 30 dakika boyunca kalabiliyor.

Galaxy S4 Active’de 5 inç, 1080p ekran yer alıyor. Ayrıca yine Galaxy S4’ün LTE destekli versiyonlarında olduğu gibi 1.9 GHz dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM de bu telefonda yer alıyor. 16 GB dahili belleğe sahip olan Galaxy S4 Active’de 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da bulunuyor. Telefonun arkasında 8 megapiksel LED flaşlı kamera bulunurken önde de 2 megapiksellik bir kamera daha bulunuyor.

Samsung Galaxy S4 Active’de Android 4.2.2 Jelly Bean ve bunun üzerinde TouchWiz kullanıcı arayüz çalışıyor. Samsung’un Galaxy S4’ün orijinal versiyonunda yer verdiği yazılımları ve uygulamaları Galaxy S4 Active’de de görüyoruz.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER