Teknoloji

Samsung ABD’deki Galaxy Note 7’lerin yüzde 85’inin geri topladı

galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung, 2 aydan fazla bir süredir başını fazlasıyla ağrıtan Galaxy Note 7’nin geri çağırma sürecini henüz nihayete erdirmiş değil. Ancak şirket tarafından yapılan son açıklama, geri çağırma sürecinin en zorlu olduğu ülkelerden biri olan ABD’de işlemin önemli ölçüde tamamlandığını gösteriyor. Ülkede satılan Note 7’lerin yüzde 85’inin Samsung’a geri döndüğü duyuruldu. Yaklaşık 285 bin cihaz ise halen sahipleri tarafından Samsung’a iletilmiş değil.

Samsung, söz konusu telefonları geri toplamak için halen Note 7 kullanmayı sürdürenleri sürekli olarak uyarma yolunu seçmişe benziyor. Bir yazılım güncellemesi yayınlayan şirket, telefonun ekranı uyandırıldığında sürekli olarak “Note 7’nizi iade edin” mesajını gösterecek.

Söz konusu güncelleme aynı zamanda Galaxy Note 7’nin pil doluluk oranını yüzde 60 ile sınırlıyor. Bunun telefonun bataryasının aşırı ısınmasını engellemek için alınmış bir önlem olması da muhtemel görünüyor. Ancak pil ömrü yüzde 60’ın üstüne çıkmayan bir telefonun kullanıcılar için daha az cazip bir cihaza dönüşeceği de rahatlıkla söylenebilir.

Samsung’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, piyasada kalan diğer Galaxy Note 7’lerin toplanması konusundaki kararlılığının altını çizdi. Şirket, güncellemeyle geri çağırma sürecine katılımın artmasını amaçlıyor.

Geri çağırma Samsung adına olumlu bir şey olmasa da, Güney Koreli şirket Note 7 kullanıcılarının çoğunluğunun başka bir Samsung telefonuna geçiş yapmayı kabul ettiğini açıkladı. Bu da Samsung ve mobil operatörlerin konuya ilişkin teşviklerinin karşılık bulduğunu gösteriyor.

Samsung Galaxy Note 7 pil ömrü sınırlama güncellemesi Avrupa’da da yayınlanmıştı

Samsung Galaxy Note 7 kullanımını durdurmak adına dünya genelinde de benzer güncellemeler yayınlıyor. Pil doluluk oranı güncellemesi, daha önce Avrupa, Avustralya ve Güney Kore’deki kullanıcılar için de yayınlanmıştı. Şirket, Yeni Zelanda’daki Note 7’lerin mobil şebekelere bağlanmasının engelleneceğini de kısa süre önce duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER