Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 için pil doluluk oranını yüzde 60’la sınırlayan güncelleme yayınlanıyor

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7Samsung kendisini Galaxy Note 7 nedeniyle oluşan karmaşanın dışına çıkarmak için çalışıyor. Şirketin anavatanı Güney Kore’de ve Avrupa’da yayınladığı yazılım güncellemesi, Note 7’nin pil doluluk oranını yüzde 60 ile sınırlıyor. Yani, halen Note 7 kullanmaya devam edenler cihazlarını şarja taktıklarında pil doluluk oranını yüzde 60’ın üstüne çıkaramıyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, güncellemenin müşteri risklerini azaltmak amacıyla alınan önlemlerden biri olduğu belirtildi. Şirket, bu tarz adımlarla halen Note 7 kullanmayı sürdürenleri cihazı daha çabuk değiştirme konusunda harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Samsung Birleşik Krallık & İrlanda BT ve mobilden sorumlu başkan yardımcısı Conor Pierce, güncellemeyle öncelikli amacın tüketici güvenliğini artırmak olduğunu belirtti. Pierce, halen Note 7 kullananları bu tarz adımlarla değişime teşvik etmek istediklerini de dile getirdi. Samsung yöneticisi, insanların pili sadece yüzde 60 oranında dolan bir telefonla yetinmek yerine en kısa sürede yeni bir cihaza geçiş yapmasını beklediklerini ifade etti.

Galaxy Note 7 değişim programı devam ediyor

Samsung hali hazırda Galaxy Note 7 için bir değişim programı yürütüyor. Program kapsamında Note 7 sahipleri paralarını geri alabiliyor veya ekstra fırsatlarla birlikte cihazlarını Galaxy S7 ve S7 edge ile değiştirebiliyor.

Şirketin anavatanı Güney Kore’de yürütülen Note 7 değişim programı ise diğer ülkelerden biraz daha farklı. Şirket şimdi Note 7’sini Galaxy S7 veya S7 edge ile değiştirmeyi kabul edenlere Galaxy S8 veya Note 8’e indirimli biçimde sahip olma imkanı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER