Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 DxOMark benchmark testinde üçüncü oldu

samsung-galaxy-note-5-inceleme-00010

Akıllı telefonların kamera yeteneklerini inceleyip notlandıran DxOMark, 2015’in son günlerinde de gerçekleştirdiği testlerin sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Samsung Galaxy Note 5, DxOMark’ın testinden 86 puan alarak akıllı telefonların kameraya göre sıralamasında Galaxy S6 edge+ ve Sony Xperia Z5’in ardından üçüncü sıraya yerleşti.

Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+ ile aynı anda tanıtıldığı ve iki cihaz bir tür “kardeş” olduğu için DxOMark testindeki sıralaması kulağa şaşırtıcı gelmiyor. İki akıllı telefonun kameraları aynı olsa da, aktüel performansta bazı farklılıklar gözlemleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+’ı DxOMark’ın listesinde zirveye yerleştiren pozlama ve renk doğruluğu performansını olduğu gibi muhafaza ediyor. Aynı zamanda yüksek seviyede detay koruması gerçekleştiren cihaz, bunu hem iyi hem de düşük ışıklı ortamlarda gerçekleştirmeyi başarıyor. Parlak gölgelerde aşırı pozlama ve yüksek renk bloklarında oluşan gürültü gibi problemlere her iki akıllı telefonun da kamerasında rastlanıyor.

Samsung Galaxy Note 5’in zirveye kurulmasındaki engel ise fotoğraf ve videolardaki otomatik odaklama problemi oldu. Kamera makro modunda kullanıldığında otomatik odaklama mekanizmasında bazı problemler gözlemleniyor. Videolarda ise otomatik odaklama değişen sahneleri yakalama konusunda sıkıntı yaşıyor.

samsung-galaxy-note-5-dxomark-301215

Galaxy Note 5, DxOMark testinde sabit fotoğraflar için 87, videolar içinse 84 puan aldı. Galaxy Note S6 edge+, bu alanları 87 ve 85 puanla tamamlarken; zirveye yerleşen Xperia Z5 88 ve 86 puana ulaştı. Listenin dördüncü sırasında ise Apple’ın 2015 model akıllı telefonlarından iPhone 6s Plus bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER