Manşetler

Redmi Note 9S gözler önüne çıktı: Snapdragon 720G işlemci, dört arka kamera

redmi note 9s

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Redmi Note 9 Pro‘nun küresel pazara Redmi Note 9S adıyla açılacağı kısa bir süre önce belli olmuştu. Redmi’nin çatı şirketi Xiaomi, düzenlediği özel etkinlikle Note 9S’i gözler önüne çıkardı.

Redmi Note 9S’te 6.67 inç büyüklüğünde bir IPS LCD ekran bulunuyor. Görüntü oranı 20:9 olan bu ekran, 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Xiaomi’den yapılan açıklamada maksimum parlaklık seviyesi 450 nit olan ekranın HDR10 desteği sunduğu ve düşük mavi ışık emisyonu konusunda TÜV Rheinland standartlarına uygun olduğu belirtildi.

Ekranın orta üst kısmında bulunan küçük delik ise telefonun ön kamerasını taşıyor. Xiaomi, bu ekrana Tiny DotDisplay(Küçük Nokta Ekran) adını veriyor. Redmi Note 9S’in ekranı, tıpkı telefonun arka paneli gibi, Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor.

Redmi Note 9S’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 veya 128 GB. Kullanıcılar microSD kart desteğiyle de depolama alanını büyütebiliyor.

Redmi Note 9S’te 3.5 mm. kulaklık jakının ve kızılötesi sensörünün bulunduğunu belirtmekte de fayda var.

Redmi Note 9S’in arkasındaki kare kamera sistemi ise dört sensör taşıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Akıllı telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kamera, 120fps ağır çekim video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Redmi Note 9S’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5020 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu da telefonun tartıda 209 gram çekmesini biraz olsun anlaşılmasını sağlıyor. Pil, akıllı telefonun kutusundan çıkan 22.5W şarj cihazıyla doldurulabiliyor.

Redmi Note 9S için ne kadar ödemek gerekecek?

Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı ise kenarında bulunuyor. Günümüzde pek çok uygun fiyatlı telefonda parmak izi tarayıcısı, güç butonuna entegre edilmiş şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Redmi Note 9S, AliExpress aracılığıyla tüm dünyada satılacak. Akıllı telefonun 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu için 249 dolar ödemek gerekecek. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 279 dolar yazacak. Redmi Note 9S, 7 Nisan’dan itibaren kullanıcılarla buluşmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER