Manşetler

Prisma Android uygulamasının beta versiyonu yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

prisma androidPrisma son dönemde Instagram fotoğraflarında en sık kullanılan filtrelerin sunulduğu uygulama olarak dikkat çekiyor. Rus yapımı uygulama, otomatik öğrenme yardımıyla fotoğrafları adeta bir sanat eserine dönüştürecek biçimde filtreden geçirebiliyor. Yaklaşık bir ay önce iOS’te boy göstermeye başlayan uygulama, pek çok ülkede en çok indirilenler listesinin zirvesine çıkmayı başarmıştı. Ancak Pokemon Go’nun çıkışı, spot ışıklarının Prisma üzerinden biraz kaymasına yol açmış gibi gözüküyor.

Prisma Android uygulamasını başka yenilikler takip edecek

Prima Android uygulamasının beta versiyonuna buradan erişebilirsiniz. Şirket ileride uygulamaya video filtreleri ve 360 derecelik panoramalar eklemeyi de vadediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Prisma: Fotoğraflarınızı sanat eserine dönüştürün

TechCrunch’ta yer alan haberde ise Prisma’nın geliştiricilerinin uygulamanın popülaritesinden faydalanmak adına kolları sıvadığı belirtiliyor. Şirketin yatırımın yanı sıra olası bir satışa da sıcak baktığı ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Prisma’nın sunduğu özellikler itibarıyla Facebook ve Snapchat gibi platformlar için uygun bir hedef olduğunu belirtmek gerekiyor.

Prisma fotoğrafları yeniden yorumlamak için oldukça akılcı bir yoldan yürüyor. Bu da fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşıma uygun hâle getiriyor. Hafta içinde Facebook’un genel merkezini ziyaret eden Prisma’nın kurucusu Alexey Moiseenkov, Prisma’nın video filtrelerinden bazılarını Facebook Live aracılığıyla görücüye çıkardı.

İLGİLİ HABERLER