Teknoloji

Pembe Galaxy Note 5 Güney Kore’de satışa çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-5-pembe-161015

Apple bundan iki yıl önce iPhone 5s ile renk seçenekleri arasına altın rengini de eklediğinde diğer telefon üreticileri de Apple’ı takip etmişti. Şirket iPhone 6s ile renk skalasını biraz daha genişletti ve “roze altın” olarak isimlendirdiği pembe tonundaki cihazları sunmaya başladı. Apple’ın bu hamlesine karşılık veren ilk şirket ise akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi Samsung oldu. Güney Koreli üretici, anavatanında Galaxy Note 5’in pembe versiyonunu piyasaya sürdü. Pembe Galaxy Note 5, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın çıkışından hemen önce raflardaki yerini aldı.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, Güney Kore’de 23 Ekimde satışa sunulacak. Pembeyle birlikte titanyum gümüş renk seçeneği de Samsung Galaxy Note 5’in renk seçenekleri arasına eklendi. Akıllı telefon ilk etapta platin altın, siyah safir ve beyaz inci renk seçenekleriyle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

iPhone 6s’in roze altın versiyonu, akıllı telefonun piyasaya sürüldüğü çoğu ülkede büyük ilgi gördü. Aynı ilginin Güney Kore’de de tekrarlanması muhtemel gözüküyor. Dolayısıyla Samsung’un bunu engellemek için kendi hamlesini yapması kulağa mantıklı geliyor. Samsung Galaxy cihazlarının geçtiğimiz yıl Apple’ın gerisinde kaldığı göz önüne alındığında Güney Koreli şirketin endişelenmek adına haklı sebepleri olduğu görülüyor.

Pembe Galaxy Note 5 önümüzdeki dönemde başka Asya ülkelerinde de satışa sunulacak. Diğer pazarların pembe Galaxy Note 5 ile tanışıp tanışmayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER