Teknoloji

Note 7 sızıntısı telefonun kavislerini ortaya koyuyor

note 7 sizintiSamsung’un üzerinde çalıştığı yeni ekran teknolojisi sayesinde Galaxy Note serisinin en yeni üyesinin seleflerinden daha ince olabileceğine dair haberler, bir süredir Güney Kore medyasında yer buluyor. Ancak ortaya çıkan yeni bir sızıntı, telefonun öne sürüldüğü kadar ince olmayabileceğini gözler önüne seriyor. Sızan fotoğraflar Galaxy Note serisinin yeni üyesinin kavislerini oldukça net biçimde görmeyi sağlıyor.

Bahsi geçen yeni ekran teknolojisi “Y-OCTA” olarak adlandırılıyor. Söz konusu teknolojinin üretime başlanması için erken olabileceği belirtilirken, teknolojinin telefonu inceltme konusunda tahmin edildiği kadar yetenekli olamayabileceğine dikkat çekildi. Ancak Note 7 en azından kenarlarından bakıldığında ince olacak gibi gözüküyor.

Çin’in popüler sosyal paylaşım sitesi Weibo’da yayınlanan fotoğraflar, sıklıkla gündeme gelen ancak asla doğrulanmayan kavisli ekranı gözler önüne seriyor. Bu da telefonun Galaxy S7 edge’e benzer bir görüntüye kavuşmasını sağlıyor. Telefonun arka panelinin de biraz kavisli olması, kenarlardan görünümün bir nebze daha ince olmasını mümkün kılıyor.

Ancak telefonun üst ve alt kenarlarından bakıldığında bu illüzyon biraz ortadan kaldırıyor. Samsung’un üst kenarın köşelerini yuvarlatması da telefonun görüntü bakımından Galaxy Note 5’ten ziyade Galaxy S7 edge’e benzemesini sağlıyor.

Note 7 2 Ağustosta tanıtılacak

Sızan fotoğraflarda cihazın alt kenarı gösterilmiyor. Dolayısıyla S Pen’in varlığı konusunda bir fikir edinmek mümkün olmuyor. S Pen’in varlığının doğrulanamaması, sızan fotoğraflara da biraz daha şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor. Ortaya çıkanların ne kadar gerçek olduğunu görmek içinse 2 Ağustos tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER