Samsung, yakın zamanda beklenen yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7’yi 2 Ağustos tarihinde New York şehrinde düzenleyeceği bir etkinlikle duyuracağını belli etti. Birkaç aydır dedikodularını gördüğümüz Note 7’nin, tıpkı Galaxy S7 edge gibi her iki kenara da kavis yapan bir ekrana sahip olması bekleniyor.
Hatırlayacak olursak, Samsung’un tanıttığı en son Note cihazı Galaxy Note 5 olmuştu. Geçen yıl çıkan bu cihazın takipçisi Note 6 değil, Note 7 olacak gibi görünüyor. Böylelikle Samsung, Note serisini S7 serisiyle uyumlu hâle getirecek, ayrıca Apple’ın iPhone 7’si ile de doğrudan Samsung’un adında aynı rakamı barındıran telefonu rekabete girişecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galaxy A16 5G Android 17 tabanlı One UI 9’a hazırlanıyor

Samsung, One UI 8.5 güncellemesini 44 Galaxy modeline taşıdı

Samsung sonunda yıllardır eksik olan özelliği Galaxy S26’ya getirdi

Galaxy Z Fold 7 yeni yapay zekâ özellikleriyle güncellendi

Samsung Galaxy A18 için ilk yazılım çalışmaları ortaya çıktı
Aslında 2014’te çıkan Note Edge‘i de sayacak olursanız, Note 7 gerçekten de Samsung’un çıkardığı yedinci Note akıllı telefonu olacak. Samsung, isim değişikliğinin nedenlerini sunduğu en yeni mobil teknolojilerle ilgili kafa karışıklığının önüne geçmek ve Galaxy S ve Note serilerini isimlendirme sistematiği bakımından aynı hizaya getirmek olarak sıralıyor.
Eğer Note 7 çift kavisli ekrana sahip olursa, böyle bir özelliği barındıran ilk Note telefonu olacaktır. Note Edge sadece tek bir kenarına doğru kavis yapmış bir ekrana sahipti. Bu arada Note 7’nin iris tarayıcısıyla daha yüksek güvenlik sunacağı, bunu kimlik doğrulama işlemleri için de kullanılacağı iddia ediliyor. Zaten Samsung’un etkinlik davetiyesinde de irise benzer bir grafik göze çarpıyor.
Samsung’un yeni Note telefonuyla ilgili tüm detayları 2 Ağustos tarihinde Teknoblog’da bulacaksınız.


