Teknoloji

Microsoft’a göre Facebook Home ile Windows Phone’u kopyaladı

Facebook’un geçtiğimiz hafta düzenlediği bir etkinlikle tanıttığı Home adından sıklıkla söz ettirmeye devam ediyor. Home’u değerlendirenler arasına Microsoft’un kurumsal iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Frank X. Shaw da katıldı. Şirketin resmi blogu olan TechNet’te bir yazı kaleme alan Shaw, Facebook’un Home için gerçekleştirdiği etkinliğin Microsoft’un iki yıl önce Windows Phone için gerçekleştirdiği etkinliğe fazlasıyla benzediğini ifade etti.

htc-windows-phone-8x-inceleme-00003

Shaw’un Facebook Home’a yönelttiği eleştirilerin merkezinde odak noktası olarak kişilerin seçilmesi ve bu konuda ilk harekete geçenin Microsoft olduğu iddiası yatıyor. Windows Phone’u tasarlamaya başladıklarında kağıda ilk olarak ”İnsanları ilk sıraya koy” yazdıklarını söyleyen Shaw, bu cümlenin basit ancak oldukça güçlü bir kavrama çerçevesinde seçildiğini belirtti. İnsanların uygulamalardan daha önemli olduğunu ifade eden Shaw, bundan dolayı telefonların değer verilen insanlara ulaşmayı sağlayan uygulamalardan çok değer verilen kişiler üstüne kurulmuş olması gerektiğinin altını çizdi.

Shaw biraz da alaycı bir dille Facebook’u överek, sosyal paylaşım sitesinin Microsoft’un konseptini insani bir dokunuşa fazlasıyla ihtiyaç duyan Android’e taşıyarak son derece doğru bir iş yaptığını dile getirdi. Facebook’un benzer bir fonksiyonu eksiklik çeken bir platforma taşıma isteğini anladıklarını söyleyen Shaw, yine de Android kullanıcılarının işletim sistemlerinin karmaşıklığından haberdar olduklarını belirtti. Shaw ”insan odaklı” bir telefonun nasıl olduğunu görmek isteyen Android sahiplerine bir Windows Phone satın almalarını tavsiye etti.

İlgili >> Microsoft TechNet

İLGİLİ HABERLER