Manşetler

Facebook Home Android ana ekranına sosyallik katacak

Facebook beklenen duyurusunu yaptı ve Android telefonunu canlı ve sosyal bir telefona dönüştürmeye olanak sağlayan Home’u tanıttı. Facebook Home, günümüzde ajandaların ve uygulamaların büyük bir yer tuttuğu akıllı telefonları arkadaşlarla bağlantının ön planda olduğu bir ortama dönüştürmeyi amaçlıyor. Facebook’un deyimiyle Home, dünyayı uygulamalar yerine arkadaşlarınızın vasıtasıyla görmenizi sağlayan yepyeni bir deneyim sunuyor.

facebook-home-040413

Facebook Home çeşitli araçlardan oluşuyor. Bunların başında Kapak akışı geliyor. Kapak akışı sayesinde telefonunuzu açtığınız andan itibaren arkadaşlarınız hakkında son gelişmeleri almaya başlayabilirsiniz. Kapak akışı ekran kilidinin ve ana sayfanın yerini alıyor. Bu bölüm sayesinde arkadaşlarınızın hayatlarında neler olup bittiğini görme fırsatını daha fazla şekilde elde edebilirsiniz. Daha önce arkadaşlarınızın ne yaptığını görmek için Facebook uygulamasına girmeniz gerekirken, Facebook Home altında bulunan Kapak akışı sayesinde neler olup bittiğini görmek sadece birkaç dokunuşa bakacak.

Sohbet balonları ise diğer uygulamaları kullanırken bile arkadaşlarınızla Facebook üzerinden sohbet etmenize fırsat sunacak. Arkadaşlarınızdan mesaj geldiğinde arkadaşınızın yüzünü de içeren bir sohbet balonu ekranda belirecek, böylelikle size kimin selam verdiğini göreceksiniz. Sohbet balonları e-posta, internet tarayıcısı, müzik çalar veya mesajlar gibi uygulamalar üzerinde çalışabiliyor. Sohbet balonlarını ekranda dilediğiniz yere sürükleyebilir veya mesajlara yanıt verebilirsiniz. SMS özelliği Facebook Messenger’a entegre olduğundan sohbet balonları Facebook’tan gelen mesajların yanı sıra SMS mesajları için de kullanılabilir.

Galeri: Facebook Home
[nggallery id=1214]

Bildirimler normal bir Android arayüzünde olduğu gibi Facebook Home’da da önemli bir yer tutuyor. Tıpkı Facebook’taki bildirim sistemine benzer şekilde Facebook Home’da da sizi çeşitli durumlardan haberdar eden bir bildirim mekanizması bulunuyor. Bir arkadaşınız zaman tünelinizde bir şey paylaşması gibi sizi ilgilendiren bir şey olduğunda Bildirimler aracılığıyla haberdar edilirsiniz. İlginizi çeken bildirimin üstüne dokunarak onu açabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İlgilenmediğiniz ve silmek istediğiniz bildirimler için parmağınızı ekran dışına sürüklemeniz yeterli.

Video: Facebook Home

Facebook Home bir ana ekran olduğu için uygulamalara en kısa yoldan ulaşımı da sağlamak zorunda. Bu amaçla Facebook Home içinde tüm uygulamaların bulunduğu bir ekran yer alıyor. Burada yer alan uygulamalardan en sık kullandıklarınızı başlatıcıya sürükleyebilirsiniz. İşiniz bittiğinde parmağınızı ekranda yukarı doğru kaydırarak kapak akışına geri dönebilirsiniz.

Facebook Home programına HTC, Samsung, Sony gibi önemli Android üreticilerinin de aralarında bulunduğu şirketler kayıt yaptırdı. Tüm bu üreticiler ürünlerini Facebook Home’u destekleyecek şekilde düzenleyecek veya geliştirecek.

Facebook Home Program Ortakları
Facebook Home Program Ortakları

Facebook Home 12 Nisan Cuma gününden itibaren Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak sunulacak. Şu an için HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III ve Samsung Galaxy Note II gibi önde gelen Android telefonlarında bu ana ekran çalışacak. Ayrıca çok yakında piyasaya çıkacak HTC One, Samsung Galaxy S4 ve bunun gibi diğer Android telefonları da Facebook Home’un sosyal avantajlarından faydalanacak. Bu arada tabletler de önümüzdeki aylarda büyük ekranlara göre düzenlenmiş Facebook Home ana ekranında yararlanmaya başlayacak.

İlgili >> Facebook Home

İLGİLİ HABERLER