Eğlence

Microsoft Winamp’ı AOL’den satın alabilir

AOL’in sahip olduğu ve pek çok teknoloji meraklısının gönlünde ayrı bir yeri olan müzik servisi Winamp’ın kapatılacağı bu hafta içinde ortaya çıkmıştı. Ancak TechCrunch’ta yer alan habere göre, Winamp’ı bu hazin sondan Microsoft kurtarabilir. İki taraf arasındaki görüşmelerin halen devam ettiği belirtilirken, nihai fiyat konusundaki çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Microsoft’un AOL’den Winamp dışında Nullsoft tarafından geliştirilen akış servisi Shoutcast’i de satın alabileceği de iddialar arasında. AOL Winamp’ın da geliştiricisi olan Nullsoft’u 1999 yılında 80 milyon dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

winamp-kapaniyor-211113

Winamp’ın kapatılma kararının ortaya çıkmasının ardından internette küçük çaplı bir şok yaşanmış ve bu karar pek çok teknoloji meraklısı tarafından ”bir dönemin sonu” olarak tanımlanmıştı. Farklı ses formatlarını desteklemesi, çeşitli temaları, grafiksel ses görselleştirmesi, çalma listesi desteği ve medya kütüphanesi özelliğiyle pek çok kullanıcının kalbinde taht kuran Winamp, 2010 yılında Android’e de adım atmıştı.

Microsoft’un Winamp’a ne tarz bir destek verebileceğiyse halen belirsizliğini koruyor. Şirketin servisi olduğu gibi sürdürebileceği veya Winamp’ın teknolojisini kendisine ait Xbox Music gibi mevcut servislere aktarabileceği düşünülüyor. Microsoft’un Winamp’ı satın alabileceği yönündeki haberler servisin kodunun açık kaynaklı hale gelmesini bekleyen kitleyi biraz üzse de, konuşulanlara ilişkin olarak şu ana kadar ne Microsoft’tan ne de AOL cephesinden bir açıklama gelmiş değil.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER